Steenwijkerland tekent voor project ‘Smart met Geld’

Jongeren leren om goed of beter met geld om te gaan. Dát is het doel van het project ‘Smart met Geld’ dat door MEE is ontwikkeld en nu ook in Steenwijkerland wordt gelanceerd. Op maandag 25 maart 2019 ondertekenen MEE IJsseloevers, RSG Tromp Meesters en de gemeente daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurt om 09.00 uur in het gebouw van RSG Tromp Meesters aan de Stationsstraat 40 in Steenwijk. Naast de ondertekening wordt ook een toelichting gegeven op het project. Pers is van harte welkom om bij deze kick-off van ‘Smart met Geld’ aanwezig te zijn.

Smart met Geld is een preventieve aanpak om kwetsbare jongeren te leren met geld om te gaan. Hierdoor krijgen ze meer grip op hun uitgaven en helpt het om schulden te voorkomen. Komend schooljaar gaan 4 groepen leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs en het Praktijkonderwijs van RSG Tromp Meesters dit educatief financieel lesprogramma volgen. Het programma is vooral gericht op het vergroten van de bewustwording en de weerbaarheid van de jongeren. De lessen worden begeleid door een MEE-trainer. Daarnaast zullen ook een schuldhulpverlener en een ervaringsdeskundige een gastles verzorgen. Het project maakt onderdeel uit van het armoede- en minimabeleid dat eind 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld.

De kick-off van het project ‘Smart met Geld’ valt samen met de landelijke Week van het Geld. Na een geslaagde pilot wordt het project nu landelijk uitgerold. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst op maandag 25 maart 2019 start het project ook in Steenwijkerland. Namens de gemeente tekent wethouder Trijn Jongman, namens MEE IJsseloevers Geert van Seters en namens RSG Tromp Meesters Johannes Wouda.