Volkszanger René Karst geeft gratis concert voor laaggeletterden

De voorstelling “Letter voor Letter” is te zien op dinsdag 21 mei in De Meenthe. Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers. Een avond om mee te zingen en te genieten van muziek, taal en verhalen.

De avond is bedoeld voor mensen die beter met een mobiel, i-pad of laptop willen omgaan of beter willen lezen, schrijven en rekenen. De entree is gratis. Samen aanmelden met iemand die je mee wil nemen mag ook. Aanmelden kan via alle bibliotheken in Steenwijkerland.

Laaggeletterdheid in Steenwijkerland.

In Steenwijkerland hebben naar schatting zo’n 4.000 inwoners moeite met lezen en schrijven of computeren. Om aandacht te vragen voor dit probleem en deze inwoners op weg te helpen komt de voorstelling Letter voor Letter naar Steenwijk. Op 21 mei kunnen inwoners uit de gemeente een feestelijke avond beleven met Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit.

Theatershow

De voorstelling is een initiatief van Sociaal Werk de Kop en is mede mogelijk gemaakt door de bibliotheek Kop van Overijssel, Taalpunt, Stichting Lezen & Schrijven, provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland.

Theatershow

vlnr: Dick Plat, Carola Smit en René Karst. Foto: Marcel J. de Jong