Gemeente krijgt gelijk van rechter inzake herontwikkeling Steenwijkerdiep

In de rechtszaak (bodemprocedure) die FNS Vastgoed tegen de gemeente had aangespannen inzake de herontwikkeling Steenwijkerdiep heeft het bedrijf geen gelijk gekregen van de rechter. De gemeente heeft juist gehandeld en kan zonder bezwaren verder met de integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep. Daaronder vallen onder meer de uitbreiding van de Lidl en de Jumbo en de verplaatsing van de Aldi.

Wethouder Bram Harmsma: ‘Deze uitspraak is goed nieuws, maar niet verbazingwekkend. We waren en zijn ervan overtuigd dat we met de plannen voor een integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep op de juiste weg zitten. Dat bevestigt deze uitspraak eens te meer.
We hebben geen enkele verplichting om met FNS Vastgoed door te onderhandelen over een locatie voor een supermarkt op de voormalige Welkoop-, Rijkmans- en Edahlocatie en hoeven ook geen schadevergoeding te betalen. Dat laat niet onverlet dat het aanbod blijft bestaan om de locatie van het Welkooppand nog steeds onderdeel van de integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep te laten uitmaken’.

Uitspraak rechtbank Overijssel

De volledige uitspraak van de rechtbank kunt u inzien op www.rechtspraak.nl