Verruiming terrassen horeca blijft tijdens coronacrisis mogelijk

Het college van burgemeester en wethouders zet de verruiming van terrassen in de openbare ruimte voor de horeca dit jaar door zolang de coronacrisis duurt. Dit om de 1,5 meter afstand op terrassen mogelijk te kunnen maken.

Wethouder Bram Harmsma ‘Sinds de coronacrisis zijn we als college flexibel omgegaan wat betreft ruimere terrassen voor de horeca op gemeentegrond. Ondernemers konden zich bij ons melden als zij een ruimer terras wilden en die mogelijkheid aanwezig was. We hebben hiervoor toestemming kunnen verlenen aan 17 horecalocaties. Die toestemming hebben we in december vorig jaar verlengd tot 30 juni 2021. Duidelijk was toen dat de coronacrisis nog wel zou voortduren.

Aangezien 30 juni nadert en er nog geen sprake is dat de coronacrisis voor die tijd verdwijnt, verlengen we de toestemming naar 31 december 2021. Op deze manier kunnen horecaondernemers dit jaar gebruik maken van een ruimer terras zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten’.

Horecaondernemers die ook een verruiming van hun terras willen, kunnen hiervoor een online formulier invullen op de website van de gemeente. In overleg wordt dan bekeken of die mogelijkheid voor verruiming aanwezig is.

Hoe kunt u tijdelijk extra terrasruimte aanvragen?

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina over de terrasvergunning.