Steenwijkerlands college steunt vrijwilligersacties tijdens NL Doet

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024 zijn er ook in Steenwijkerland allerlei vrijwilligersacties in het kader van NL Doet. Het Steenwijkerlands college van B&W ondersteunt deze initiatieven door zelf mee te doen en door bij diverse acties in de gemeente de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. ‘In onze gemeente zijn er zoveel die zich belangeloos inzetten voor een ander. Deze vrijwilligers zijn echt goud waard’, vindt het college. Tijdens NL Doet sluiten de collegeleden bij de volgende vrijwilligersacties aan:

Vrijdag 15 maart 2024 

10.00 uur, Johannes Borgermanstraat 1 Steenwijk / wethouder Bram Harmsma

Bij woonzorgcentrum Nijenstede wordt door een actieve bewoner en een aantal vrijwilligers een grote wandkast gemaakt op het ‘ontmoetingsplein’ in het woonzorgcentrum. Het ontmoetingsplein is onlangs verbouwd en wordt momenteel stapje voor stapje volgens de wens van de bewoners verder sfeervol aangekleed.

15.00 uur, Ketstraat 43 Giethoorn / burgemeester Rob Bats en wethouder Trijn Jongman

Bij woonzorgcentrum Zonnewiede wordt op vrijdag 15 maart een traditionele high tea georganiseerd voor alle bewoners. Burgemeester Rob Bats en wethouder Trijn Jongman helpen bij het serveren van de lekkernijen.

Zaterdag 16 maart 2024

09.00 uur, Vredenburg 76 Steenwijkerwold / wethouder Melvin Smit 

Zorggroep Profila organiseert een dagje uit voor bewoners van de woon- en dagbestedingslocatie Vredenburg. Zij krijgen een traktatie. 

09.45 uur, Steenwijkerweg 258 Witte Paarden / wethouder Melvin Smit

Vrijwilligers bij dierenasiel De Kluif worden door wethouder Melvin Smit in het zonnetje gezet door hen te trakteren op iets lekkers van de plaatselijke bakker. 

Daarna sluit wethouder Melvin Smit aan bij een actieve groep bewoners uit Paasloo die de handen uit de mouwen steken om hun woonomgeving nog mooier te maken. 

10.30 uur, Brouwerstraat 1 Blokzijl / wethouder Marcel Scheringa

In de grote kerk in Blokzijl wordt een gezellige 'doe ochtend' georganiseerd. Op het programma staan diverse werkzaamheden, zoals het schoonmaken van de kroonluchter en het onkruidvrij maken van het pleintje.