TONK: ondersteuning voor huishoudens die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen

Heeft u door de coronacrisis minder inkomen dan daarvoor? Kunt u daardoor de noodzakelijke kosten niet meer betalen? Dan kunt u ondersteuning krijgen. Deze ondersteuning heet de TONK. Dat staat voor: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Deze regeling is er nog tot en met 30 juni 2021.

Noodzakelijke kosten zijn bijvoorbeeld de huur of hypotheek van uw huis, de energierekening of de kosten van uw watergebruik. Met de TONK krijgt u geld om deze kosten te kunnen betalen. Het maakt niet uit of u inwoner, ondernemer, werknemer, werkzoekende of zzp-er bent. Iedereen kan de TONK aanvragen. U moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Welke dat zijn leest u op onze website www.steenwijkerland.nl/tonk Daar vindt u ook het aanvraagformulier. 

Heeft u er vragen over? Bijvoorbeeld over de informatie die u moet aanleveren als u een aanvraag doet? Of wilt u weten of u voor de TONK in aanmerking komt? Bel ons gerust. We helpen u graag. U kunt contact opnemen met ons klantcontactcentrum, via telefoonnummer 14 0521.