Actualiteiten mei 2022

 • Positieve jaarcijfers voor Steenwijkerland

  30 mei 2022

  Steenwijkerland heeft het jaar 2021 afgesloten met een plus van ruim 3 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarstukken die het college van B&W aan de gemeenteraad aanbiedt.

 • Echte terugwinnaars maken kans op mooie prijzen!

  24 mei 2022

  Scheid jij je afval goed? Dan maak jij kans op mooie prijzen. Doe mee met de winactie van ROVA! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een speciale sticker op een van jouw lege en goed gescheiden pmd-verpakkingen te plakken.

 • Kans op natuurbrand afgenomen

  20 mei 2022

  Regio IJsselland is, in het kader van natuurbrandrisico, naar Fase 1 ‘regulier risico’ gegaan. Fase 1 geeft aan dat er minder grote kans is op een snel uitbreidende natuurbrand. Het kan wel gebeuren. Wees altijd voorzichtig met vuur. Voor Steenwijkerland houdt dit in dat u weer gebruik mag maken van uw ontheffing om snoei- en tuinafval en riet- en maaiafval te verbranden.

 • Volwassenenfonds Sport en Cultuur

  31 mei 2022

  Bent u 18 jaar of ouder en kunt u door financiële omstandigheden niet meedoen aan activiteiten in onze gemeente? Dan kunt u misschien gebruikmaken van het Volwassenenfonds. Voor een bijdrage aan het lidmaatschap van de bibliotheek, het zwembad of een sport- of cultuurvereniging. De bijdrage van het Volwassenenfonds is maximaal € 160,- per persoon per jaar. Sinds kort kunt u deze bijdrage ook gebruiken voor voorstellingen van Rabo Theater De Meenthe.

 • Vragenlijst sport & bewegen met een beperking of chronische aandoening

  17 mei 2022

  Sporten en bewegen is leuk om te doen en gezond voor iedereen. Vanuit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord hebben SportService Zwolle, Sociaal Werk De Kop en de gemeente Steenwijkerland een korte vragenlijst gemaakt. Om te achterhalen wat wensen, behoeften en knelpunten zijn van kinderen en volwassenen met een beperking of chronische aandoening.

 • Wethouderspreekuur op 30 mei 2022

  17 mei 2022

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Dat kan op het wethouderspreekuur van maandag 30 mei 2022. Het spreekuur is van 16.00 tot 17.30 uur.

 • Brouwerstraat in Blokzijl op 18 mei van 8.00 tot 16.00 uur afgesloten

  17 mei 2022

  De Brouwerstraat in Blokzijl is op woensdag 18 mei 2022 van 8.00 tot ongeveer 16.00 uur afgesloten. De afsluiting is nodig omdat Rendo een spoedreparatie moet uitvoeren aan de gasleiding. De afsluiting geldt alleen voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben vrije doorgang. Om het verkeer op de afsluiting te wijzen staan er verkeersregelaars bij de Kuinderstraat en op de dijk bij Moespot.

 • GGD IJsselland sluit testlocaties in IJsselmuiden, Ommen en Steenwijk

  17 mei 2022

  Per 19 mei sluiten de testlocaties in IJsselmuiden, Ommen en Steenwijk. “Aanleiding hiervoor is dat we minder testen uitvoeren doordat zelftesten de norm is geworden. Sinds 11 april is het namelijk niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest (confirmatietest) te doen bij de GGD,” licht Eric Lier (Projectmanager testen GGD IJsselland) toe. Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Dat kan bij een van de andere testlocaties die open blijven in regio IJsselland, namelijk Deventer, Hardenberg en Zwolle.

 • Met NEXT zet Steenwijkerland regio op de kaart voor toptalent

  17 mei 2022

  Topbedrijven in deze regio staan te springen om getalenteerde werknemers met zeer specialistische vaardigheden. Daarom lanceerde Steenwijkerland het project NEXT: Network for international Exchange of Talent. Overheid en bedrijfsleven werken samen om internationaal toptalent uit het buitenland te verleiden hier te komen wonen en werken. De eerste is sinds kort aan de slag in Steenwijk. Daarom worden nu ook in de Regio Zwolle meer bedrijven gezocht die willen aanhaken.

 • Gemeente hijst regenboogvlag op 17 mei

  16 mei 2022

  De gemeente Steenwijkerland hijst de regenboogvlag op 17 mei. Dit is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT). Wereldwijd wordt hiermee aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Op deze dag wordt ook de seksuele-, gender- en seksediversiteit gevierd.

 • Steenwijkerlandse coalitiepartijen presenteren coalitieakkoord

  13 mei 2022

  ‘Duurzaam Doorbouwen’. Dat is de titel van het Steenwijkerlandse coalitieakkoord 2022-2026 dat de partijen BGL, PvdA, VVD en ChristenUnie hebben gesloten. In het coalitieakkoord staat waar de partijen de komende vier jaar mee aan de slag gaan. ‘De koers van de afgelopen jaren zetten we voort. Tegelijkertijd benoemen we ook een aantal grote, nieuwe opgaven die we gaan oppakken. We hebben gekozen voor een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Dat biedt ruimte voor nieuwe kansen en ontwikkelingen én geeft anderen de mogelijkheid om mee te denken en mee te bouwen aan een mooi en vitaal Steenwijkerland. Dat ‘samen optrekken’ met inwoners, ondernemers én de oppositie zie je als een rode draad in ons coalitieakkoord terug.’ De coalitiepartijen zijn het daarnaast eens geworden over de portefeuilleverdeling van de beoogd wethouders. Het coalitieakkoord wordt op donderdag 19 mei 2022 aan de gemeenteraad gepresenteerd.

 • Doet u mee aan de Open Monumentendag?

  31 mei 2022

  Op zaterdag 10 september 2022 is het Open Monumentendag. Een groots cultureel evenement in Nederland. Duizenden monumenten openen dan hun deuren voor publiek. Graag willen we weten of u uw monument op 10 september wilt openstellen voor publiek. U kunt dit online aan ons doorgeven.

 • Koppig

  10 mei 2022

  Kent u Koppig al? Dat is de eigen podcastserie van de gemeente Steenwijkerland. Daarin komen allerlei onderwerpen aan bod die in de gemeente spelen. Elke aflevering duurt zo’n 20 minuten waarin ook aan willekeurige inwoners hun mening wordt gevraagd.

 • Gewijzigde afvalinzameling op tweede pinksterdag

  31 mei 2022

  Op tweede pinksterdag (maandag 6 juni 2022) wordt geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Steenwijkerland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Nieuw onderzoek Inwonerspanel over fietsen

  10 mei 2022

  Op dinsdag 17 mei start een nieuw onderzoek onder het Inwonerspanel. Het onderzoek gaat over fietsen. We willen graag weten hoe inwoners gebruikmaken van de fiets. En ook wat hun ervaring is met de fietspaden, fietsenstallingen en meer.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  17 mei 2022

  Jaarlijks worden, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning, in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de Lintjesregen. Kent u iemand die een lintje verdient? U kunt een voorstel voor de Lintjesregen van 2023 tot uiterlijk 1 juni 2022 bij de burgemeester indienen.

 • Wethouderspreekuur op 16 mei 2022

  02 mei 2022

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Dat kan op het wethouderspreekuur van maandag 16 mei 2022. Het spreekuur is van 16.00 tot 17.30 uur.