Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag

Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei 2022) en tweede pinksterdag (maandag 6 juni 2022) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Steenwijkerland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • De restafval- en de pmd-inzameling van donderdag 26 mei vindt plaats op woensdag 25 mei. Let op, dit is één dag vóór Hemelvaartsdag.
  • De inzameling van los papier van donderdag 26 mei vindt plaats op zaterdag 28 mei.
  • De afvalinzameling van maandag 6 juni vindt plaats op zaterdag 4 juni. Let op, dit is de zaterdag vóór de tweede pinksterdag.

Het kan voorkomen dat op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór 7.00 uur aan de straat neer te zetten. 

Gewijzigde openingstijden

  • Het milieubrengstation aan de Karenbrug 3 in Steenwijk is op donderdag 26 mei en maandag 6 juni gesloten.
  • Ook het ROVA-Klantcontactcentrum is op donderdag 26 mei en maandag 6 juni gesloten.

Op de hoogte blijven via de ROVA-app

Via de ROVA-app kunt u altijd de juiste inzameldagen terugvinden. U kunt een melding instellen, zodat u vooraf een herinnering krijgt wanneer ROVA langskomt om uw afval op te halen. De ROVA-app is te downloaden in de Apple Appstore of de Google Play Store. De actuele inzameldagen vindt u ook op www.rova.nl/inzamelkalender

Heeft u vragen? 

Neem dan contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum, telefoon 038 - 427 37 77 of www.rova.nl/contact. Het ROVA-Klantcontactcentrum is bereikbaar op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur.
 

Vuilniswagen ROVA