Geen energietoeslag gekregen in 2022? Vraag het alsnog aan!

Heeft u in 2022 geen energietoeslag gekregen, maar had u daar wel recht op? U kunt nog een aanvraag doen. Op onze website staat een aanvraagformulier. Heeft u er hulp bij nodig? Neem contact met ons op. We helpen u graag.

De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen. Met dit bedrag helpen we u om uw energierekening te betalen. De energietoeslag voor 2022 is € 1.800,-.

Heeft u in 2022 geen energietoeslag gekregen, maar had u daar wel recht op? U kunt nog een aanvraag doen. Dat kan tot en met 31 mei 2023. Over de energietoeslag voor 2023 moet het Rijk nog een besluit nemen. Zodra daarover meer bekend is, laten we u dat weten.

Wie komt in aanmerking voor een energietoeslag

  • U heeft een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.
  • U bent 18 jaar of ouder en woont in de gemeente Steenwijkerland.
  • U heeft een zelfstandige woning. Dat is een woning met een eigen ingang en een eigen keuken en toilet.
  • Het energiecontract staat op uw naam.

Twijfelt u of u in aanmerking komt? Neem contact met ons op. We gaan er dan samen met u naar kijken.

Hoe vraagt u de energietoeslag aan

Op www.steenwijkerland.nl/energietoeslag vindt u het aanvraagformulier voor de energietoeslag 2022. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? We helpen u graag.

Wilt u meer weten

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Neem contact met ons op. Dat kan door te bellen met ons Klantcontactcentrum, telefoon 14 0521 of door een e-mail te sturen naar de informatiemedewerker sociaal domein: willeke.van.de.poll@steenwijkerland.nl