Nationale beweegweek voor ouderen in Steenwijkerland goed bezocht

Vitaal ouder worden is een belangrijk onderdeel van het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord. Daarom heeft Sociaal Werk de Kop in de Nationale Beweegweek voor ouderen verschillende activiteiten georganiseerd. Om inwoners van Steenwijkerland te informeren en te activeren om aan hun gezondheid te werken. Want regie over het eigen leven en zo lang mogelijk zelfredzaam zijn, zijn belangrijke factoren voor mensen om zich gezond en veerkrachtig te voelen.

Activiteiten Nationale Beweegweek

De feestelijke opening van het beweegplein en beweegtoestellen bij Woonzorgcentrum Nijenstede, de Kick-off van Oldstars Basketbal, de Fittest, de workshop veilig op pad met een rollator en het walking football toernooi waren een groot succes. Dit was niet gelukt zonder alle vrijwilligers. Hartelijk bedankt voor de hulp!

Max Vitaal

Bent u op zoek naar een passend aanbod gericht op sporten en/of cultuur? Max vitaal laat 55-plussers op een toegankelijke manier kennismaken met het complete sport- en cultuuraanbod in Steenwijkerland. U kunt alle activiteiten bekijken op de website www.maxvitaal.eu. Ziet u één of meerdere activiteiten die u aanspreken? Dan kunt u zich direct opgeven. Een leuke manier om fit en actief te blijven!

Sociaal Vitaal

Wilt u graag meer gaan bewegen in een sociale omgeving? Maar weet u niet wat u wilt gaan doen? Dan kunt u nog aansluiten bij het gratis aanbod van Sociaal Vitaal. Hier kunnen 55-plussers verschillende sport en beweegmogelijkheden uitproberen bij plaatselijke verenigingen. In Blokzijl hebben meerdere sportaanbieders de deuren al opengezet. De komende dinsdagochtenden kunt u in Steenwijk Aquavitaal, Walking Korfbal, Zityoga, Walking Basketbal, Jeu de Boules en een Taalwandeling uitproberen. In Tuk kunt u kennismaken met tennis. Een gezellige manier om te ervaren wat uw omgeving te bieden heeft en wat u écht leuk vindt. Na iedere les staat er een kop koffie klaar. Voor meer informatie over het programma of om u aan te melden voor één of meerdere activiteiten kunt u contact opnemen met Rick Rakké. U kunt hiervoor mailen naar steenwijkerlandunited@gmail.com of bellen op nummer 06 - 36 48 51 84.

De activiteiten

Beweegplein

Jabadoe kinderopvang uit Steenwijk heeft op dinsdag 9 mei gezamenlijk met bewoners van Woonzorgcentrum Nijenstede het beweegplein en de beweegtoestellen officieel geopend. Het beweegplein is open en vrij toegankelijk voor zowel bewoners als andere geïnteresseerden. Ook is het mogelijk om op de maandag- en dinsdagmorgen aan te sluiten bij het laagdrempelige bewegen wat Woonzorgcentrum Nijenstede aanbiedt.

Old Stars basketbal

Op woensdag 10 mei is basketbalclub ARTA gestart met OldStars basketbal. Een aangepaste spelvorm waarbij lichamelijk contact niet is toegestaan en men niet mag rennen of springen.

Fittest

Op donderdag 11 mei bekeken 80 inwoners hun gezondheid met diverse medische en fysieke testen. Om te ontdekken wat men kan doen om de gezondheid te verbeteren of te behouden. Ook de zingeving, meedoen en kwaliteit van leven hebben invloed op de gezondheid.

Veilig op pad met de rollator

Op 12 mei is er in Zonnekamp aandacht besteed aan de afstelling van de rollator en hoe hiermee het best kan worden gestaan en gelopen. Ook konden er vragen worden gesteld over bewegen.

Walking football toernooi 12 mei 2023

Op 12 mei hebben maar liefst 18 teams deelgenomen aan een Old Starsvoetbaltoernooi. Aansprekende clubs als FC Emmen, Rohda Raalte, sc Heerenveen en PEC Zwolle United hebben meegedaan.

Foto's van: Martijn Bijzitter en Wilbert Bijzitter.