NK Tegelwippen 2024: doet u mee?

De gemeente Steenwijkerland gaat voor groen en klimaatbestendig. Daarom doen we mee met het NK Tegelwippen en gaan we de strijd aan met de gemeenten Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Midden-Drenthe.

Waarom tegels wippen

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. En gras, bloemperken en bomen leveren ook een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin!

Hoe het werkt

Het NK Tegelwippen is tot en met 31 oktober 2024. Vervang de tegels in uw voor-, achter-, of geveltuin door groen. De gewipte tegels kunt u opgeven via www.nk-tegelwippen.nl. Ze worden dan opgeteld bij de Tegelteller van Steenwijkerland. De gemeente die de meeste tegels heeft gewipt, wint! U maakt daarnaast zelf ook kans op leuke prijzen.

Lees meer hierover op www.nk-tegelwippen.nl.

Tuinsubsidie

Wilt u graag een boom planten in uw tuin? Of denkt u na over het opvangen van regenwater? U kunt tuinsubsidie aanvragen voor het verduurzamen van uw tuin. Met deze subsidie kunt u één of meerdere maatregelen nemen om de tuin beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien.

Tegelwippen

Kijk voor meer informatie op www.steenwijkerland.nl/tuinsubsidie. Daar kunt u de tuinsubsidie ook aanvragen.