Nationale Beweegweek voor ouderen start 27 mei

Bewegen is gezond. Voor jong en oud(er). Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds de ‘Nationale Beweegweek voor ouderen’ van 27 t/m 31 mei 2024. Ook in Steenwijkerland zijn er activiteiten speciaal in het teken van deze week.

Wethouder Bram Harmsma; ‘Gezond ouder worden. Voor iedereen geldt dat voldoende bewegen belangrijk is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Ondanks de toenemende bewustwording van een gezonde leefstijl en het belang hiervan, bewegen ouderen minder blijkt uit onderzoek. Daarom steunen we de Nationale Beweegweek van harte. En hoop ik dat ook in onze gemeente inwoners in beweging komen en meedoen aan de verschillende activiteiten.’ 

Hoe fit bent u?

‘Er is een mooi programma samengesteld. Om sporten uit te proberen, maar ook te bekijken hoe fit u bent.’ Vertelt de wethouder verder. ‘Inwoners kunnen zich aanmelden voor de fittesten die in Steenwijkerwold, Steenwijk en Vollenhove worden georganiseerd.’ Deze fitheidstest duurt ongeveer één uur en is speciaal voor 55-plussers ontwikkeld. De test meet bijvoorbeeld het uithoudingsvermogen, maar ook lenigheid, reactiesnelheid en de bloeddruk. De testen worden in samenwerking met plaatselijke professionals georganiseerd. Aanmelden kan via de website van Max Vitaal of de buurtsportcoaches (buurtsportcoaches@sociaalwerkdekop.nl). 

Max Vitaal

Max Vitaal maakt het voor 50-plussers mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in de gemeente Steenwijkerland te ontdekken. Zonder dat inwoners daarbij meteen ergens lid van hoeven te worden. Op www.maxvitaal.nl vinden inwoners ook de andere activiteiten die er zijn in Steenwijkerland tijdens de Nationale Beweegweek.