Steenwijkerland biedt maatwerk voor inzameling oud papier

De gemeente Steenwijkerland is met alle papierinzamelende organisaties in de gemeente in overleg gegaan over de wijze van inzameling van oud papier en de invoering van de blauwe minicontainer. Wethouder Marcel Scheringa: ‘We hebben met alle organisaties gesproken. Die gesprekken waren erg waardevol voor ons. We hebben nu een duidelijk beeld van de situatie per inzamelaar en hebben met de organisaties goede afspraken gemaakt over het vervolg.’ Het college vraagt de gemeenteraad om hiervoor de financiële middelen beschikbaar te stellen.

Afspraken over invoering blauwe minicontainer

Met de papierinzamelende organisaties in Sint Jansklooster, Wanneperveen, Belt-Schutsloot, Giethoorn, Blokzijl, Blankenham, Dwarsgracht, Kuinre, Kalenberg, Ossenzijl en Eesveen-De Bult zijn afspraken gemaakt over de invoering van de blauwe minicontainer voor oud papier. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Inwoners van deze kernen krijgen vanaf januari 2025 een minicontainer voor oud papier. De organisaties die de inzameling voorheen deden, krijgen de mogelijkheid om bij de nieuwe inzameling te helpen. Op die manier kunnen zij de vergoeding die zij kregen behouden.’ 

Andere opties voor inzamelen 

De papierinzamelende organisaties in Steenwijkerwold, Tuk, Paasloo, Willemsoord en Oldemarkt willen met brengcontainers blijven werken. De gemeente respecteert deze keuze. Op een aantal locaties is maatwerk nodig. Bijvoorbeeld bij appartementencomplexen en bij woningen aan het water.  De gemeente bekijkt of het oud papier daar met verzamelcontainers (ondergronds of bovengronds) ingezameld kan worden. ‘Voor de keuze van het maatwerksysteem en de locaties overleggen we met de bewoners en/of de plaatselijke belangen die het betreft. We gaan hier in de tweede helft van dit jaar mee aan de slag’, besluit wethouder Marcel Scheringa.