Actualiteiten november 2019

 • Geslaagde ‘Ik val op!’ actie

  29 november 2019

  Op woensdag 27 november was het campagneteam van ‘Ik val op!’ bij zwembad De Waterwyck in Steenwijk. De campagne is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van goede fietsverlichting. Naast de politie, was ook wethouder Marcel Scheringa erbij. ‘We zagen dat veel fietsers hun verlichting op orde hadden. Dat is mooi en ook een compliment waard. Aan fietsers die het wat minder voor elkaar hadden hebben we fietslampjes uitgedeeld. Al met al een geslaagde actie. Goede verlichting en daardoor in het donker gezien worden, is écht belangrijk.’

 • Fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op!’ ook in Steenwijkerland

  29 november 2019

  Goede fietsverlichting is belangrijk. Voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. Daarom doet de gemeente Steenwijkerland mee aan de campagne om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen. Het campagneteam van ‘Ik val op!’ is op woensdag 27 november van 17.00 uur tot 20.00 uur bij zwembad De Waterwyck in Steenwijk. Fietsers bij wie de verlichting niet werkt krijgen van het team gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabel. Fietsers die wel met verlichting fietsen maken kans op een mooie prijs. Wethouder Marcel Scheringa is om 17.00 uur aanwezig om het campagneteam een handje te helpen.

 • College Steenwijkerland besluit tot aangepaste PFAS-norm

  26 november 2019

  Het college van B&W heeft vandaag besloten tot een aangepaste PFAS-norm.

 • Kringloopwinkel Steenwijk ontvangt estafettestokje Overijssel Circulair

  26 november 2019

  De Kringloopwinkel Steenwijkerland ontvangt op woensdag 27 november namens de provincie Overijssel van wethouder Tiny Bijl het stokje ‘Estafette Overijssel Circulair’. De Provincie Overijssel heeft deze blijk van erkenning in het leven geroepen om initiatieven voor het hoogwaardig hergebruik van grondstoffen te stimuleren. Overijsselse bedrijven, organisaties en inwoners die hier aan bijdragen maken kans op het Overijsselse circulaire estafette stokje.

 • Gemeente zoekt eigenaar van boot

  26 november 2019

  Op donderdag 31 oktober 2019 hebben we een pleziervaartuig aangetroffen in het vaarwater De Dolder, ter hoogte van het perceel Buitengracht 21 in Steenwijk. De boot dreef half onder water in het riet. Het gaat om een polyester boot, lengte circa 5 meter, breedte circa 1,8 meter, blauw bovendek en witte romp.

 • Workshop Energieneutraal Verbouwen 10 december 2019

  26 november 2019

  Workshop Energieneutraal verbouwen voor huiseigenaren op 10 december 2019 van 19.30 tot 21.30 uur in Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk

 • Wat vindt u van de concept visie recreatie en toerisme? Kom langs op 12 december

  25 november 2019

  De stichting Weerribben-Wieden en de gemeente Steenwijkerland presenteren op donderdag 12 december 2019 de hoofdlijnen van de concept visie recreatie en toerisme. Doel is het ontwikkelen van een nieuwe visie voor recreatie en toerisme in het gebied Weerribben-Wieden (Steenwijkerland). U bent als inwoner en/of ondernemer van Steenwijkerland van harte welkom bij deze bijeenkomst. De koffie staat vanaf 19.15 uur voor u klaar in het Streekcentrum de Wielewaal, aan de Scheerwolderweg 26 in Scheerwolde. We beginnen om 19.30 en verwachten rond 21.30 uur klaar te zijn.

 • Realisatie Stadsstrand Vollenhove dichterbij

  20 november 2019

  Het college van B&W heeft besloten in te stemmen met het gewijzigde bestemmingsplan voor het Stadsstrand Vollenhove. Hiermee wordt de mogelijkheid gecreëerd voor de aanleg van een strand met paviljoen, visvijvers en de bouw van een botterwerf bij vakantiepark ’t Akkertien te Vollenhove.

 • Bezoekerscentrum Ossenzijl wordt European Wetland Center

  20 november 2019

  Staatsbosbeheer, recreatiecentrum De Kluft en de gemeente Steenwijkerland gaan samen onderzoeken of zij het bezoekerscentrum in Ossenzijl kunnen ontwikkelen tot een bezoekerscentrum nieuwe stijl: het European Wetland Center. Het bezoekerscentrum wordt hiermee de noordelijke toegang tot het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

 • Steenwijkerland wil toegankelijk zijn voor iedereen

  20 november 2019

  Een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Oók als je een beperking hebt. Dat is de basis van het document ‘Onbeperkt Samenleven’ met vooral praktische én concrete maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren. Wethouder Trijn Jongman: ‘Deze Lokale Inclusie Agenda hebben we gemaakt samen met de mensen die – doordat ze een beperking hebben – ervaringsdeskundig zijn. Zij kunnen het beste aangeven welke barrières ze ervaren in de dagelijkse praktijk. Thuis, op hun werk, bij het openbaar vervoer, in het onderwijs. In dit document staan dan ook per thema concrete acties om de toegankelijkheid te verbeteren. Daar gaan we met elkaar mee aan de slag.’

 • Stop geweld tegen vrouwen!

  19 november 2019

  Ook de gemeente Steenwijkerland steunt de internationale strijd ‘Orange the World’. De campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen uit te bannen. In meer dan 90 landen wereldwijd wordt tussen 25 november en 10 december 16 dagen lang actie gevoerd. En niet zonder reden, want 1 op de 3 vrouwen in de wereld is slachtoffer van lichamelijk of seksueel geweld. Samen met de Soroptimistclub De Kop van Overijssel organiseert de gemeente een expositie rondom het thema Huiselijk Geweld. Deze expositie laat de impact en omvang van huiselijk geweld in Nederland en in Steenwijkerland zien. Een indringend beeld dat ons doet inzien dat we moeten blijven strijden tegen geweld tegen vrouwen.

 • Sportkampioenen van 2019 uit Steenwijkerland gezocht!

  19 november 2019

  Ieder jaar zetten we onze sportkampioenen in het zonnetje. Dat doen we tijdens de Sportverkiezingen. Natuurlijk willen we geen kampioenen over het hoofd zien. En daarom doen we deze oproep: kent u een sporter die in 2019 een bijzondere prestatie heeft verricht? Geef het aan ons door!

 • Spreekuur wethouders Steenwijkerland

  19 november 2019

  Maandag 25 november 2019 van 17.00 tot 18.00 uur is er spreekuur van de wethouders in het gemeentehuis in Steenwijk.

 • Koninklijke onderscheiding voor Hans Meijerink

  15 november 2019

  Op vrijdag 15 november 2019 reikte burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer H(ans) Meijerink uit Oldemarkt. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn werk als brandweervrijwilliger. Hans Meijerink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Aanvragen reisdocument niet mogelijk op 29 november

  14 november 2019

  Door technisch onderhoud is het niet mogelijk om op 29 november 2019 een reisdocument (paspoort/identiteitskaart) aan te vragen. U kunt uw reisdocument wel ophalen. Onze excuses voor het ongemak.

 • West-Overijssel werkt samen aan de energietransitie

  13 november 2019

  Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is. Ook de gemeente Steenwijkerland doet mee. In een startnota waar de gemeenteraad binnenkort een besluit over neemt, staat op welke manier de partners samenwerken.

 • Informatieavond ‘energiezuinig en comfortabel wonen’

  12 november 2019

  Wilt u weten hoe u uw woning energiezuiniger, goedkoper én comfortabeler maakt? Kom dan op maandagavond 25 november 2019 naar de informatiebijeenkomst van het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland in het Multifunctioneel Centrum ‘Hoogthij’ aan de Oldemarktseweg 117 in Steenwijkerwold. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Een kopje koffie of thee staat vanaf 19.15 uur voor u klaar.

 • Uitnodiging informatieavond over werving vrijwilligers

  12 november 2019

  Heeft u een tekort aan vrijwilligers? Vindt u het ook lastig om nieuwe bestuursleden te vinden? Dan is deze uitnodiging iets voor u! Na de succesvolle eerste editie bieden Sociaal Werk De Kop en de gemeente Steenwijkerland de cursus 'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd' nogmaals aan. De cursus is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers voor verenigingen. Tijdens een informatieavond op woensdag 20 november 2019 wil Sociaal Werk De Kop u graag uitleggen hoe deze cursus bij uw vereniging tot meer vrijwilligers kan leiden. De informatieavond is in De Buze in Steenwijk. Aan het eind van de avond kunt u zich inschrijven voor de cursus. Deelname aan de informatieavond en de cursus is gratis.

 • Nationaal Schoolontbijt ook in Steenwijkerland

  08 november 2019

  Op vrijdagochtend 8 november 2019 schoof burgemeester Rob Bats aan voor een ontbijtje op Kindcentrum Immanuel in Steenwijkerwold. Hij deed dat samen met zo’n 125 leerlingen van de basisschool. ‘Super gezellig’, vond burgemeester Rob Bats die met de actie het belang van een gezonde start van de dag onderstreepte. Het ‘burgemeestersontbijt’ is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen op 2.750 basisscholen in het hele land gezond ontbijten.

 • 500e energiescan in Steenwijkerland

  11 november 2019

  Op maandag 11 november zijn wethouder Tiny Bijl en energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ duurzaam wonen aanwezig bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen bij de familie Munsterman in Steenwijkerwold. Deze maatregelen laat de familie Munsterman uitvoeren naar aanleiding van de gratis energiescan (500e) die zij had aangevraagd.

 • Hoe woont Eesveen overmorgen?

  05 november 2019

  Op donderdag 7 november 2019 organiseren dorpsbelang Eesveen – De Bult en de gemeente een informatieavond over wonen in Eesveen. Tijdens de avond wordt teruggekoppeld wat er tijdens eerdere bijeenkomsten is opgehaald als het gaat om de woonbehoefte voor nu en in de toekomst.

 • Intakegesprekken adviseringstraject Ondernemersklankbord

  06 november 2019

  Gaat u starten als ondernemer in Steenwijkerland? Of heeft u al een eigen bedrijf? Dan komt u in aanmerking voor gratis persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord. Op donderdagochtend 14 november 2019 van 9.00 tot 12.00 uur zijn de adviseurs van het Ondernemersklankbord in het gemeentehuis in Steenwijk aanwezig voor intakegesprekken.

 • Freedom Flame Tulpen geplant bij oorlogsmonumenten

  01 november 2019

  Op donderdag 31 oktober hebben burgemeester Rob Bats en wethouder Bram Harmsma – in het kader van 75 jaar vrijheid – samen met leerlingen van enkele basisscholen tulpenbollen geplant. Burgemeester Rob Bats deed dat bij het oorlogsmonument in park Rams Woerthe in Steenwijk. Wethouder Bram Harmsma bij het oorlogsmonument in park Oldruitenborgh in Vollenhove.