Stop geweld tegen vrouwen!

Ook de gemeente Steenwijkerland steunt de internationale strijd ‘Orange the World’. De campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen uit te bannen. In meer dan 90 landen wereldwijd wordt tussen 25 november en 10 december 16 dagen lang actie gevoerd. En niet zonder reden, want 1 op de 3 vrouwen in de wereld is slachtoffer van lichamelijk of seksueel geweld. Samen met de Soroptimistclub De Kop van Overijssel organiseert de gemeente een expositie rondom het thema Huiselijk Geweld. Deze expositie laat de impact en omvang van huiselijk geweld in Nederland en in Steenwijkerland zien. Een indringend beeld dat ons doet inzien dat we moeten blijven strijden tegen geweld tegen vrouwen.

U bent van harte uitgenodigd om bij de opening van deze expositie aanwezig te zijn. Maaike Brunekreef heeft de expositie samengesteld en zal bij de opening aanwezig zijn om het verhaal achter de expositie toe te lichten.

Wat
Foto-expositie ‘Orange the World’

Waar
Hal van het gemeentehuis van Steenwijkerland (Vendelweg 1, Steenwijk)

Wanneer
De openingshandeling vindt plaats op maandag 25 november om 16.00 uur.

Laat uw steun blijken door een oranje kledingstuk of accessoire mee te nemen. Op die manier maken we ook zichtbaar duidelijk dat geweld tegen vrouwen moet stoppen. U kunt zich voor de opening aanmelden door een mail te sturen naar linda.de.graaf@steenwijkerland.nl