Damwand Balkenhaven in Blokzijl wordt vervangen

Het college van B&W heeft besloten om de damwand in de Balkenhaven in Blokzijl te vervangen. De damwand stond op de nominatie om volgend jaar vervangen te worden. Omdat een deel van de damwand er slecht aan toe is, is besloten om de vervanging van de damwand dit jaar nog uit te voeren.

Wethouder Marcel Scheringa: 'Eén deel van de houten damwand is in zo'n slechte staat dat uitstel tot volgend jaar een onacceptabele veiligheidssituatie met zich meebrengt. We kiezen er daarom voor om direct te handelen en de gehele damwand te vervangen in plaats van te wachten tot volgend jaar. We slaan daarmee twee vliegen in een klap. De veiligheid van de kering komt niet in gevaar en we geven een oppepper aan de lokale economie tijdens deze coronatijd. Een lokale aannemer voert deze werkzaamheden namelijk uit. Met dat laatste doen we ook recht aan de motie ‘Boost voor regionale economie’ van de gemeenteraad'.
In deze motie roept de gemeenteraad het college van B&W op om te bekijken welk projecten concreet naar voren kunnen worden gehaald om lokale bedrijven aan het werk te houden in deze coronatijd.

'In totaal wordt zo’n 215 meter aan damwand vervangen. De kosten voor de vervanging van de damwand bedragen € 160.000. Deze kosten hebben we al begroot in het meerjarenplan en worden nu naar voren gehaald', aldus Marcel Scheringa.