Gemeente Steenwijkerland sluit aan bij 'Iedereen actief'

Iedereen Actief! is de naam van het programma dat sporten voor mensen met een beperking onder de aandacht brengt in Overijssel. Steenwijkerland sluit vanuit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord aan bij dit programma. Zo willen we mensen met een beperking helpen om een sport- en beweegaanbod te vinden dat bij ze past en de aanbieders van beweegactiviteiten ondersteunen.

Sport en bewegen voor iedereen toegankelijk

Sporten en bewegen is fijn om te doen. Ook als je een beperking hebt. Het is gezond, het is leuk, je leert andere mensen kennen en het vergroot je eigenwaarde. Uit onderzoek blijkt dat het voor mensen met een beperking niet eenvoudig is om de juiste vereniging te vinden. Tegelijkertijd is het ook voor sportverenigingen niet altijd makkelijk om een aanbod voor mensen met een beperking te maken. Reden om vanuit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord aan te sluiten bij ‘Iedereen Actief’.
Zo hebben we extra deskundigheid in huis om:

  • inwoners te helpen met een persoonlijk beweeg- en sportadvies én
  • sportorganisaties te ondersteunen met het creëren van een optimaal sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking.

Inspelen op de huidige tijd

In deze coronatijd liggen veel sportactiviteiten voor mensen met een beperking stil, ook vaak vanwege hun kwetsbare gezondheid. Daarom heeft ook de ondersteuning van zorginstellingen onze aandacht. We willen hen helpen om sport en bewegen toch aan te blijven bieden in het dagelijks leven. Hiervoor kunnen ze tips en trucs krijgen van onze regio-coaches.

Advies of meer weten?

Voor de regio IJsselland zijn Thijs Post & Loes Boetes de regiocoaches. Neem gerust contact op als u meer wilt weten. Dit kan per e-mail: l.boetes@sportservicezwolle.nl of telefonisch: 06 - 132 03 131.
Kijk voor meer informatie ook op www.iedereenactief.nl