Monumentale beuk in park Rams Woerthe moet worden gekapt

De grote rode beuk die al meer dan 100 jaar in park Rams Woerthe staat, moet helaas worden gekapt.

De boom is aangetast door een schimmel die de stam en de wortels van de boom ‘opeet’. De beuk is al een tijdje ziek. De afgelopen jaren hebben we de boom daarom extra in de gaten gehouden en gekeken of en hoe we de monumentale beuk konden redden. Helaas kan dat niet. De schimmel breidt zich uit, takken sterven af en elk jaar zien we dat er minder bladeren komen. 

De levensverwachting van de beuk is minder dan 1 jaar. Nu de boom steeds zwakker wordt, willen we elk risico van omwaaien voorkomen. Daarom hebben we een kapvergunning aangevraagd. 
  
De kap van de beuk – die zo beeldbepalend is voor het park – zal een kale aanblik geven. Door zijn vorm, kleur en grootte trekt de boom de aandacht. We willen ervoor zorgen dat er binnen enkele jaren weer een mooi groen beeld ontstaat. Als de kapvergunning is verleend en de oude boom is gekapt, gaan we daarom op dezelfde plek een nieuwe beuk planten. 

Heeft u vragen of wilt u er meer over weten? U kunt ons bellen via telefoonnummer 14 0521 of een e-mail sturen naar info@steenwijkerland.nl

Kappen monumentale beuk Rams Woerthe