Uitnodiging opening campagne Orange the World

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

De gemeente Steenwijkerland steunt de campagne Orange the World die door de Soroptimisten Kop van Overijssel wordt georganiseerd. De Soroptimistenclub is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. Ze zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Samen met de Soroptimistenclub organiseert de gemeente op donderdag 24 november een openingsmoment rondom deze campagne en het thema huiselijk geweld.

Wat:
Opening campagne Orange the World door wethouder Trijn Jongman met gastsprekers:

  • directrice Veilig Thuis Ellen Rooijers
  • voorzitter Soroptimisten Gerrie Apperloo

Daarna zal wethouder Jongman de speciale Orange the World vlag hijsen voor het gemeentehuis.

Waar:
In de raadszaal van het gemeentehuis van Steenwijkerland. Aansluitend is er een hapje en drankje in het bedrijfsrestaurant (Vendelweg 1, Steenwijk).

Wanneer:
De opening vindt plaats op donderdag 24 november en begint om 16.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd om bij de opening van deze campagne aanwezig te zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar linda.de.graaf@steenwijkerland.nl

Meer activiteiten

Naast de openingsceremonie zijn er van 25 november t/m 10 december een aantal activiteiten in Steenwijkerland. Zo worden de fontein, de Markt in Steenwijk en de toren in Blokzijl in deze periode elke avond oranje verlicht. Oranje is de kleur van de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

  • Woensdagavond 30 november verzorgt de Soroptimistclub Kop van Overijssel de film 'Buiten is het feest' van Karin Bloemen in De Meenthe (aanvang 19.30 uur, gratis entree). Een indringend drama over seksueel misbruik.
  • Dinsdagavond 6 december is er een sprekersavond in De Meenthe. Spreker is officier van Justitie Warner ten Kate uit Steenwijk. Hij vertelt die avond over vrouwenhandel. Er komt ook een ervaringsdeskundige (aanvang 19.30 uur, gratis entree).

orange the world logosoroptimist logo