Vragen over werk, energie en/of geld? Bespreek ze bij een kop koffie bij u in de buurt!

Veel inwoners hebben vragen over werk, energie en geld. Als gemeente willen we niet wachten tot inwoners met hun vragen naar het gemeentehuis komen.

In augustus hebben we al verschillende plaatsen bezocht met ‘Steenwijkerland op WEG’ en binnenkort komen we langs in een zevental kernen. U bent van harte welkom met al uw vragen. 

Werk

Het is tegenwoordig steeds lastiger om rond te komen. Daarom willen wij u graag informeren over alles wat met werk te maken heeft en Stapelbanen in het bijzonder. Een 2de baan kan u namelijk veel opleveren; meer inkomen, meer zekerheid, nieuwe mogelijkheden en het zorgt voor meer uitdaging. 

Energie

Ook is er een adviseur van Stichting Duurzaam Steenwijkerland aanwezig die u slimme energiebespaartips kan geven. Er kan een afspraak gemaakt worden met een energiecoach die samen met u kijkt naar uw energieverbruik en voor u een advies op maat maakt, zo bespaart u op uw energierekening, krijgt u meer wooncomfort en helpt u het milieu. 

Geld

Verder zijn medewerkers van het Geldloket aanwezig. Zij kunnen u informeren over bijvoorbeeld financiën, budgetadvies, betaalproblemen en schulden. Ook kunnen zij u helpen bij het inzichtelijk maken van uw inkomsten en uitgaven.
In de periode tussen 29 november en 21 december verwelkomen wij u graag onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers. 

Graag tot bij de koffie!

Datum Plaats Locatie Tijd
Dinsdag 29 november Steenwijkerwold/Paasloo/Willemsoord Multifunctioneel centrum Hoogthij 09.30 - 12.00 uur
Dinsdag 6 december Blokzijl Wooncomplex de Vierhoek 09.30 - 12.00 uur
Vrijdag 9 december Wanneperveen De Wanne, eetcafé/dorpshuis 16.00 - 18.00 uur
Dinsdag 13 december Sint Jansklooster Zorg en Boodschappen Coop Hobma 09.30 - 12.00 uur
Woensdag 21 december Kuinre Dorpshuis de Botter 09.30 - 12.00 uur