Kom ook naar de Dag van de Geschiedenis in Blokzijl!

Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert het gemeentearchief de Dag van de Geschiedenis. Het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis is dit jaar 'opstand'. In Blokzijl zullen rondom dit thema allerlei leuke activiteiten plaatsvinden.

In de ochtend verzorgen medewerkers van museum het Gildenhuys themarondleidingen door Blokzijl. Tussen de middag is er de mogelijkheid om in 17e eeuwse sfeer te lunchen. 's Middags worden er in MFC de Ploats mooie verhalen verteld over de staking bij Loos in 1924 en over de inval van 'Bommen Berend' in 1672 in Blokzijl. Na afloop wordt het kanon op de stadswal afgevuurd en zal iemand van Vereniging MARS iets vertellen over het soldatenleven en de kleding uit die tijd. Vervolgens zal een demonstratie van vroegere gevechtsmethoden plaatsvinden. Leuk voor jong en oud!

Lijkt het u leuk om erbij te zijn op 20 oktober? Aanmelden kan kosteloos via www.steenwijkerland.nl/dagvandegeschiedenis of door te bellen met 14 0521. Vol = vol. Voor de demonstratie is aanmelden niet noodzakelijk.
 


Foto: Tosca fotografie