Koninklijke onderscheiding voor Tonny Kort en Koos Vos

Op zaterdag 27 oktober 2018 heeft burgemeester Rob Bats zowel aan de heer Tonny Kort (58) als aan de heer Koos Vos (53) – beiden uit Giethoorn – een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij hebben de onderscheiding gekregen voor hun werk als brandweervrijwilliger. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tonny Kort werd op 1 januari 1988 lid van de vrijwillige brandweer van de toenmalige gemeente Brederwiede. Tijdens zijn brandweerloopbaan was hij  bevelvoerder en manschap. Ook was hij schipper van het brandweervaartuig. Vele jaren was hij duiker en duikploegleider bij de brandweergroep Giethoorn.

Koos Vos werd op 1 augustus 1997 lid van hetzelfde brandweerkorps. Hij was manschap, chauffeur en voertuigbediener van de tankautospuit en ook schipper van het brandweervaartuig. Ook hij was actief bij de duikploeg van de brandweergroep Giethoorn, als duiker en assistent duikploeg.

Op 27 oktober 2018 nemen Tonny Kort en Koos Vos officieel afscheid van de Veiligheidsregio IJsselland, brandweerpost Giethoorn. Zij hebben zich dan respectievelijk 30 en 21 jaar als vrijwilliger ingezet voor de brandweer.