Nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. De cursus is bedoeld voor alle vrijwilligersorganisaties in Steenwijkerland. Sportverenigingen, culturele instellingen, belangenorganisaties enzovoort. Ruim 1100 verenigingen in Nederland hebben de cursus al gevolgd en de methode met succes toegepast. De methode is gericht op persoonsgerichte werving van vrijwilligers. De gemeente hoort regelmatig dat het vinden van voldoende vrijwilligers een uitdaging is. Het grote succes van deze cursus is voor de gemeente de reden geweest om deze cursus gratis aan te bieden aan alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Steenwijkerland. Meer informatie over deze cursus kunt u vinden op: www.meerinkorteretijd.nl

De cursus gaat eind oktober van start en bestaat uit vier avonden. Deze zijn: 30 oktober, 27 november, 18 december 2018. De laatste avond vindt plaats in januari 2019. De exacte datum wordt nog bepaald in overleg met de deelnemers. De cursus wordt in Steenwijk gegeven. Het aantal deelnemers per vrijwilligersorganisatie is minimaal 2 en maximaal 4. Zowel bestuursleden als (potentiële) vrijwilligers kunnen deelnemen aan de cursus. De cursus wordt gefinancierd door de gemeente Steenwijkerland. Deelname aan de cursus is daardoor gratis.

Alsnog aanmelden?

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt uw vrijwilligersorganisatie opgeven tot uiterlijk 20 oktober 2018. Er is in totaal plek voor 16 organisaties. Vol is vol. Twijfelt u nog en wilt u graag meer informatie? Bel of mail gerust! Sandra Lampe van Sociaal Werk de Kop staat u graag te woord. E-mail: s.lampe@sociaalwerkdekop.nl. Telefoonnummer: 0521-745080.

Een andere insteek

Creëer een organisatie met een goede structuur. Een organisatie waar iedereen iets doet zonder dat dit als een verplichting voelt. Je zult zien dat goede vrijwilligers zich spontaan aanmelden. Dit is het uitgangspunt van de methode ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’.  

‘Staan er openstaande vacatures op de homepage van de website van jullie organisatie? Haal ze er snel af! Je wilt vrijwilligers aanspreken op hun kwaliteit en datgene waar ze enthousiast van worden. Een positieve boodschap is dan veel krachtiger dan de zin: ‘Wil je alsjeblieft meehelpen, want het loopt ons over de voeten’. Laat vooral zien hoe leuk is het is om vrijwilligerswerk te doen. Creëer een andere mindset! Dat is belangrijk als het gaat om werven en behouden van vrijwilligers’.  Aldus Anne Prins van SportDrenthe (cursusleider ‘Meer Vrijwilligers in kortere tijd’).