Informatieavond voor pleegouders

Door uiteenlopende omstandigheden kunnen kinderen soms (tijdelijk) niet opgroeien in hun eigen gezin. De gemeente Steenwijkerland zoekt daarom altijd nieuwe pleeggezinnen die deze kinderen een fijne plek willen bieden. Voor korte of langere tijd, voltijds of af en toe een weekend en in de vakantie. Als thuis wonen (tijdelijk) niet lukt is het voor een kind fijn om toch zoveel mogelijk in de eigen omgeving te kunnen blijven. Met de vertrouwde school, sport- of muziekles, ouders, familie en vriendjes in de buurt. Daarom blijven ook in Steenwijkerland pleegouders hard nodig!

Informatieavond voor pleegouders op 7 november

Donderdag 7 november 2019 is er vrijblijvend een informatieavond over pleegzorg in het Theehuis van de Maargies Hoeve, Kallenkote 19 in Kallenkote. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@triasjeugdhulp.nl

Ervaringen uit de praktijk

Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Daarnaast komt u meer te weten over o.a. de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die Trias aan pleegouders biedt. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen.