Volg een rondleiding op de Dag van de Geschiedenis!

Op zaterdag 19 oktober 2019 organiseert het gemeentearchief Steenwijkerland, in samenwerking met het Stadsmuseum Vollenhove, de Dag van de Geschiedenis. Er zijn op deze dag diverse leuke activiteiten rondom het thema Zij/hij, met veel aandacht voor geschiedenis vanuit het perspectief van vrouwen.

Zo kunt u in h et stadsmuseum om 10.00, 10.30, 11.00, 11.30 of 12.00 uur een rondleiding volgen. De gidsen vertellen u van alles over bijzondere vrouwen uit de geschiedenis van Vollenhove. Bijvoorbeeld over Margaretha van der Marck, een 16e-eeuwse ‘powervrouw’ die heeft gewoond op kasteel het Oldehuis. Ook nemen de gidsen u mee langs de tentoonstelling ‘alles uit de kast’, waar allerlei kleding is te zien. Het verschil tussen ‘zij’ en ‘hij’ wordt hier duidelijk. Wat droegen adellijke dames bijvoorbeeld, ter bescherming van hun benen, als ze gingen paardrijden? Dit moest, in tegenstelling tot de heren, natuurlijk in amazonezit…

Deelname is kosteloos, maar aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.steenwijkerland.nl/dagvandegeschiedenis. Vol = vol.

 

 

 


Margaretha van der Marck (1527-1599)