Actualiteiten oktober 2021

 • Inspiratiebijeenkomst 3 november start voor Steenwijks Stadscafé

  28 oktober 2021

  Het centrum van Steenwijk aantrekkelijker, mooier en leuker maken is het doel van het allereerste Steenwijks Stadscafé. De gemeente Steenwijkerland, de bewonersvereniging en Steenwijk Vestingstad doen een oproep aan inwoners, organisaties en ondernemers om met ideeën te komen voor het verbeteren van de binnenstad. De provincie Overijssel ondersteunt het initiatief en stelt maar liefst acht stadscheques van € 2.500 beschikbaar om de mooiste en beste ideeën te realiseren.

 • Donderdag 28 oktober: balies gesloten tussen 16.00 en 17:30 uur

  26 oktober 2021

  In verband met technisch onderhoud zijn de balies op donderdag 28 oktober tussen 16.00 en 17.30 uur gesloten. Ook het afhalen van (reis)documenten is dan niet mogelijk. Excuus voor het ongemak.

 • Gratis grof tuinafval inleveren

  03 november 2021

  Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kunnen inwoners van Steenwijkerland gratis grof tuinafval inleveren bij het milieubrengstation in Steenwijk.

 • Kwijtschelding gemeentelijke schulden gedupeerden toeslagenaffaire

  22 oktober 2021

  Steenwijkerland biedt gedupeerde inwoners van de toeslagenaffaire een financieel helpende hand. De gemeente scheldt de gemeentelijke schulden van hen kwijt. Het betreft de periode 2017-2020. Het gaat om gedupeerden die nog schulden hebben openstaan. Dankzij de gemeentelijke kwijtschelding hoeven zij niet te wachten op de zogenoemde Verzamelwet die dit per 1 januari 2022 moet regelen. Ook gedupeerden die hun schulden al betaald hebben komen voor kwijtschelding in aanmerking.

 • Bewustwording én resultaat na Themaweek Veilig IJsselland

  15 oktober 2021

  Ingeleverde messen, bewustwording over het belang van meldingen doorgeven én tips om digitale criminaliteit te voorkomen. Dit is een greep uit de activiteiten die er waren tijdens de Themaweek Veilig IJsselland.

 • Scheidingswijzer papier en karton

  15 oktober 2021

  Bij het oud papier mag alles wat van papier en karton is. Denk aan kranten en reclamefolders, maar ook aan verpakkingen en dozen. Drankenkartons en pizzadozen horen er niet bij, daar zit een plastic of aluminium laagje in of het is te veel vervuild.

 • Verplaatsing weekmarkt Steenwijk

  15 oktober 2021

  Op zaterdag 23 oktober 2021 wordt de weekmarkt in Steenwijk verplaatst naar de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat in verband met kermis op de Markt.

 • Inrichtingsschets Steenwijkerdiep

  12 oktober 2021

  Er wordt hard gewerkt aan de plannen voor de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep. Het belooft een prachtig gebied te worden dat de entree vormt voor het centrum van Steenwijk.

 • Themaweek Veilig IJsselland

  11 oktober 2021

  Van 11 t/m 15 oktober besteden alle 11 IJssellandse gemeenten, waaronder Steenwijkerland, samen met onder andere politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Omgevingsdienst IJsselland, provincie Overijssel, Veiligheidsregio IJsselland en RIEC, aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit. De nadruk ligt op veiligheid in het buitengebied en digitale veiligheid. Wilt u weten hoe u kunt voorkomen dat uw onderneming of bedrijf gehackt wordt? Of hoe u criminelen van uw erf houdt? Volg dan #veiligIJsselland op de sociale media van de IJssellandse overheidsdiensten.

 • Steenwijkerland financieel gezond

  08 oktober 2021

  Een solide begroting die een stevige basis biedt voor de komende jaren. Zo beschrijft het college van B&W de begroting voor 2022-2025 die aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd. Wethouder Marcel Scheringa deelt het optimisme: ‘Onder de streep staat een dikke plus en dat is goed nieuws. Tel daarbij op dat inwoners en ondernemers het komend jaar gemiddeld minder kwijt zijn aan lokale lasten. Bovendien zorgen onze reserves ervoor dat we tegen een stootje kunnen. Al met al staan we er goed voor.’

 • De VoorzieningenWijzer helpt in gemeente Steenwijkerland

  08 oktober 2021

  Consulenten van Sociaal Werk De Kop gaan in Steenwijkerland aan de slag met De VoorzieningenWijzer. Zij gaan mensen helpen om geld te besparen en hen verwijzen naar gemeentelijke regelingen die hiervoor zijn bedoeld. Op maandag 4 oktober is het convenant 'De VoorzieningenWijzer gemeente Steenwijkerland' getekend door wethouder Trijn Jongman en de bestuurders van Sociaal Werk De Kop, Wetland Wonen en Woonconcept. Samenspreken zij af om tenminste drie jaar aan de slag te gaan met De VoorzieningenWijzer.

 • Evenementenkalender 2022

  05 oktober 2021

  Vanwege het coronavirus zijn veel evenementen niet doorgegaan in 2021. Wij gaan ervan uit dat in 2022 evenementen in hun normale omvang weer gehouden mogen worden. Graag willen wij een evenementenkalender voor 2022 samenstellen. Deze kalender wordt gebruikt om een capaciteitsplanning te maken voor de hulpdiensten. Daarom vragen we u om uw evenement alvast aan te melden.

 • Blijf Mobiel Beurs 2021

  05 oktober 2021

  Op zaterdag 30 oktober 2021 wordt van 11.00 tot 16.00 uur de Blijf Mobiel Beurs georganiseerd in theater de Meenthe in Steenwijk.

 • Inloopspreekuur voor reizen met het OV

  05 oktober 2021

  Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, starten de OV-ambassadeurs weer met inloopspreekuren op locatie binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel. Tijdens deze inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus.