Inspiratiebijeenkomst 3 november start voor Steenwijks Stadscafé

Het centrum van Steenwijk aantrekkelijker, mooier en leuker maken is het doel van het allereerste Steenwijks Stadscafé. De gemeente Steenwijkerland, de bewonersvereniging en Steenwijk Vestingstad doen een oproep aan inwoners, organisaties en ondernemers om met ideeën te komen voor het verbeteren van de binnenstad. De provincie Overijssel ondersteunt het initiatief en stelt maar liefst acht stadscheques van € 2.500 beschikbaar om de mooiste en beste ideeën te realiseren.

Mooier maken centrum Steenwijk

Woensdag 3 november van 16.00 tot 19.00 uur wordt een inloopavond gehouden in De Heren van de Rechter. Iedereen die, op wat voor manier dan ook, bij wil dragen aan het mooier maken van het centrum wordt van harte uitgenodigd om deze inspiratie- en informatiebijeenkomst te bezoeken. Het is hét moment om elkaar te ontmoeten en te spreken met (beleids)adviseurs en experts. Zij kunnen juist dat duwtje in de rug geven om een idee of hersenspinsel concreter te maken. Er zijn voorbeelden uit andere steden en er kan contact worden gelegd met andere initiatieven. ‘Ik ben ervan overtuigd dat dit een inspirerende middag en avond oplevert waar een hoop mooie ideeën geboren worden. Laat dat maar aan de creativiteit van de Steenwijkers over’, aldus wethouder Bram Harmsma.

Voor 1 december ideeën aandragen

Voorwaarde om kans te maken op een van de stadscheques is dat het idee bijdraagt aan het aantrekkelijker maken van de binnenstad voor zowel inwoners als bezoekers. Denk daarbij aan invulling geven aan lege panden in het centrum, het leuker maken van de (winkel)straten of het aantrekken van toeristen door bijvoorbeeld het organiseren van een activiteit. Alle ideeën zijn welkom. De inzending moet voor 1 december binnen zijn.

Bekendmaking winnaars 12 januari tijdens het Stadscafé

Een commissie maakt daarna een selectie die op 12 januari gepresenteerd wordt in Rabo Theater De Meenthe. Tijdens deze feestelijke Stadscafé-avond kunnen de aanwezigen stemmen op hun favoriet. De acht inzendingen met de meeste stemmen ontvangen een stadscheque van € 2.500 om het idee ook daadwerkelijk zelf uit te voeren. De gemeente, bewonersvereniging en Steenwijk Vestingstad verwachten met de organisatie van het Stadscafé een verdere invulling te geven aan de ‘Visie op de binnenstad van Steenwijk’. Door inwoners, organisaties en ondernemers hier nauw bij te betrekken, worden juist de initiatieven die de Steenwijkers zelf belangrijk vinden gewaardeerd. 

Meer informatie en inzenden idee

Het aanleveren van ideeën kan van 3 november tot en met 1 december 2021 via de pagina over het stadscafé. Hier zijn ook de voorwaarden en verdere instructies te vinden.