Kijk eens naar de grootste energieslurpers in huis

Bijna iedereen heeft verschillende energieslurpers in huis staan. Dat zijn elektrische apparaten die - vaak onbewust - veel stroom verbruiken.

Koelkast of vriezer

Denk bijvoorbeeld aan een oude koelkast of vriezer. Het is verstandig om die te vervangen. Met een nieuwe koelkast met het energielabel A+++ bespaart u per jaar toch al gauw 45 euro in vergelijking met een apparaat van 10 tot 15 jaar oud. 

Heeft u nog een extra koelkast of vriezer in uw garage of schuur staan? Dat kunnen ook echte energieslurpers zijn. De grote temperatuurwisselingen in zo’n buitenruimte zorgen vaak voor een hoger energieverbruik. Vaak zet men een oude koelkast in de schuur, die sowieso meer stroom verbruikt of niet meer helemaal goed afsluit.

Elektrische boiler

Een elektrische boiler is één van de allergrootste energieslurpers in huis. De boiler zorgt er namelijk voor dat u altijd een voorraadje warm water in huis hebt en dat kost constant stroom en dus geld. Met een gemiddelde boiler bent u zo’n 350 euro per jaar kwijt. Er zijn wat trucjes om dit te verlagen. Zo kunt u de temperatuur verlagen van 90 graden naar 60 graden. U kunt de boiler uitzetten als u een paar daagjes weg bent.

Kijk voor meer tips:

www.duurzaamsteenwijkerland.nl