Koken op inductie

Steeds meer mensen stappen over op koken op inductie. Het is veiliger dan koken op gas, omdat er geen vuur aan te pas komt waardoor het risico op een keukenbrand enorm afneemt. Ook de plek waar de pan staat (kookzone), koelt snel af als u de pan eraf haalt en reageert alleen als er een pan op staat. Zet u per ongeluk de kookplaat of kookzone aan zonder pan, dan wordt hij niet heet.

Voordelen

Koken op inductie is de meest energiezuinige manier van koken. Doordat alleen de bodem van de pan wordt verhit, gaat er nauwelijks energie en warmte verloren.

Ook kookt een pan water op inductie twee keer zo snel, waardoor u dus efficiënter kunt koken. 

Onderhoudsvriendelijk 

Een inductiekookplaat is geheel vlak en maakt u gemakkelijk schoon. Etensresten kunnen zich door de beschermlaag nauwelijks hechten, waardoor deze niet zullen inbranden op de kookplaat. 

Wilt u overstappen op inductie? Dat kan op ieder gewenst moment. Tijdens de verbouwing van de keuken, maar ook als uw gasfornuis aan vervanging toe is. Ga wel na of u misschien uw elektra-aansluiting moet aanpassen. 

Kom langs bij het Infopunt Duurzaam Doen

Wilt u meer tips of adviezen over hoe u energie kunt besparen of uw huis energiezuiniger kunt maken? Kom dan langs bij het Infopunt Duurzaam Doen, Kerkstraat 4 in Steenwijk. Telefoonnummer: 06 - 21 92 24 29, website www.duurzaamsteenwijkerland.nl.