Nationale Klimaatweek met activiteiten voor jong en oud

Tijdens de Nationale Klimaatweek in Steenwijkerland van 31 oktober tot en met 5 november 2022 is er van alles te doen bij het Infopunt Duurzaam Doen.

Naar het spreekuur gaan van een energiecoach? Een lezing bijwonen over het voedselbos of een presentatie over het verduurzamen van je huis? Of uw kinderen een oorwormenpotje laten maken? Dat kan allemaal tijdens de Nationale Klimaatweek die plaatsvindt van 31 oktober tot en met 5 november.

De Stichting Duurzaam Steenwijkerland en de gemeente Steenwijkerland organiseren in deze week diverse interessante activiteiten bij het Infopunt Duurzaam Doen. Beide partijen doen mee met de klimaatweek om nóg meer inwoners en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. 
De volgende thema’s komen aan bod: klimaat, energie opwekken en besparen, biodiversiteit en van afval naar grondstof. De activiteiten variëren van lezing, presentatie, een spreekuur, meedenksessie of workshop.

Programma

De bekende fotograaf Philip Friskorn houdt op 31 oktober vanaf 19.30 uur een natuurlezing en René Kremers komt op 5 november om 11.00 uur vertellen over zijn ervaringen met het aanleggen van een voedselbos. Uw vragen over zonnepanelen kunt u stellen op 1 november vanaf 19.30 uur. Op 2 november zijn medewerkers van Sociaal Werk De Kop vanaf 14.00 uur aanwezig om u te vertellen over de mogelijkheden van financiële ondersteuning.  
U kunt 3 november vanaf 19.30 uur de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ volgen. Op 4 november vanaf 19.30 uur is er een ruilbeurs voor winterkleding,

Meer informatie en aanmelden

Het adres van Infopunt Duurzaam Doen is: Kerkstraat 4 in Steenwijk. Voor een aantal activiteiten geldt dat u zich van tevoren moet aanmelden. Dat kan via: duurzaamsteenwijkerland.nl/nationale-klimaatweek-2022. Daar is ook een overzicht van alle activiteiten, de tijden en een korte beschrijving te vinden.


Nationale Klimaatweek Infopunt Duurzaam Doen Steenwijkerland
Infopunt Duurzaam Doen Steenwijkerland