Infodag Duurzaam Wonen: voor de laatste trends en ontwikkelingen

Zonnepanelen, natuurvriendelijk isoleren of toch een warmtepomp? Er zijn zoveel mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning. Wat is voor uw huis de beste oplossing? Dat antwoord krijgt u tijdens de gratis Infodag Duurzaam Wonen. Deze vindt plaats op zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis in Steenwijk. Bovendien worden er kennissessies gegeven door experts.

Kennissessies

In de raadzaal kunt u interessante kennissessies bijwonen. Hier worden de laatste trends en ontwikkelingen gedeeld over duurzaam wonen. Onder andere over wat u bespaart met HR++ glas, dat isoleren niet kan zonder ventilatie en hoe u kunt isoleren volgens de richtlijnen van natuurvriendelijk isoleren. Bovendien is er alle ruimte om uw vragen te stellen aan experts. Het programma ziet er als volgt uit:

 • 10.30 uur & 14.00 uur:
  Natuurvriendelijk isoleren door Kok Isoleren en Isocoat Isolatie & Coatings
 • 11.00 uur & 14.30 uur:
  Isolerende beglazing levert meer op dan verwacht door Falkena Glas & Schilderwerken
 • 11.30 uur:
  Ventileren, bij isoleren kun je niet zonder door Brink Climate Systems
 • 12.30 uur & 15.00 uur:
  Kan er ook warmtepomp in mijn woning? door Lok Installatietechniek
 • 13.00 uur & 15.30 uur:
  Zijn zonnepanelen tegenwoordig een goede investering? door BespaarPartner en Loodgieters-Installatiebedrijf Coelingh
 • 13.30 uur:
  GeWOON besparen door gemeente Steenwijkerland

Huur- en koopwoningen

In de centrale hal van het gemeentehuis zijn Stichting Duurzaam Steenwijkerland, gemeente Steenwijkerland, lokale bedrijven vanuit Stichting Besparen in de Kop en plaatselijke initiatieven aanwezig. Zij geven onafhankelijk advies over onder andere isolatie, verwarming, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie en subsidies. U kunt tijdens deze dag geheel vrijblijvend informatie aanvragen, helemaal afgestemd op uw huis. Of u nu een huur- of koopwoning heeft. Dat is goed voor het milieu, uw wooncomfort én portemonnee.

Gratis slimme energiemeter

De eerste 100 bezoekers krijgen de slimme P1 energiemeter ter waarde van €30,- cadeau. Met deze meter krijgt u direct gedetailleerd inzicht in uw stroomverbruik, teruglevering en gas. Natuurlijk is er voor iedere bezoeker een goodiebag.

Voor heel Steenwijkerland

Als inwoner van de gemeente Steenwijkerland bent u van harte welkom. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de deuren van het gemeentehuis in Steenwijk geopend. De toegang is gratis. Meer informatie en een overzicht van alle deelnemers vindt u op de website van Duurzaam Steenwijkerland

Poster Infodag Duurzaam Wonen