Krijg inzicht en bespaar tijdens Infodag Duurzaam Wonen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Zijn zonnepanelen nog rendabel? Hoe moeilijk is het isoleren van uw huis? Wat doet een warmtepomp? Welke subsidies kunt u aanvragen? En hoe pakt u dit aan? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen krijgt u tijdens de gratis Infodag Duurzaam Wonen. Deze vindt plaats op zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis.

Voor huur- en koopwoningen

In de centrale hal van het gemeentehuis zijn Stichting Duurzaam Steenwijkerland, gemeente Steenwijkerland, lokale bedrijven vanuit Stichting Besparen in de Kop en plaatselijke initiatieven aanwezig. Zij geven onafhankelijk advies over onder andere isolatie, verwarming, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie en subsidies. U kunt tijdens deze dag geheel vrijblijvend informatie aanvragen, helemaal afgestemd op uw huis. Of u nu een huur- of koopwoning hebt. Dat is goed voor het milieu, uw wooncomfort én portemonnee.

Gratis slimme energiemeter

De eerste 100 bezoekers krijgen de slimme P1 energiemeter ter waarde van €30,- cadeau. Hoeveel gas gebruikt u bij het douchen? Wat is het sluipverbruik van uw apparaten ’s nachts? Met deze energiemeter krijgt u direct gedetailleerd inzicht in uw stroomverbruik, teruglevering en de hoeveelheid gas die u verbruikt. Dankzij de handige app blijft u op de hoogte van wat er gebeurt. Natuurlijk is er voor iedere bezoeker een goodiebag.

Kennissessies

In de raadzaal kunt u interessante kennissessies bijwonen. Hier worden de laatste trends en ontwikkelingen gedeeld over duurzaam wonen. Onder andere over wat u bespaart met HR++ glas, dat isoleren niet kan zonder ventilatie en hoe u kunt isoleren volgens de richtlijnen van ‘natuurvriendelijk isoleren’. Bovendien is er alle ruimte om vragen te stellen aan experts.

Kleine maatregelen, groots effect

Ook met kleine aanpassingen in een woning kunt u al verschil maken. Met een waterbesparende douchekop halveert u het warm waterverbruik tijdens het douchen. U maakt efficiënter gebruik van de cv-ketel met de juiste instellingen. Dankzij tochtstrips, radiatorfolie en isolatie van leidingen bespaart u op uw energierekening. De energiecoach van Stichting Duurzaam Steenwijkerland geeft u advies over allerlei kleine maatregelen.

En verder…

Maak een proefrit in een elektrische deelauto van MobiGo. Hoor meer over het vergroenen van uw tuin. Speel met een VR-bril een unieke game waarbij u in een stad verschillende aspecten aanwijst die niet duurzaam zijn. Bekijk de presentaties van de gemeente over haar acties rondom geWOON besparen.

Voor heel Steenwijkerland

Als inwoner van de gemeente Steenwijkerland bent u van harte welkom. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de deuren van het gemeentehuis in Steenwijk geopend. De toegang is gratis. Meer informatie en het complete programma vindt u op de website van Duurzaam Steenwijkerland.

Poster Infodag Duurzaam Wonen