Leerlingen De Driesprong uit Eesveen ontbijten met burgemeester Bats op gemeentehuis

Volkoren broodjes, een gekookt eitje, yoghurt met muesli, appels en mandarijntjes; het gemeentehuis in Steenwijk was donderdagmorgen 12 oktober de locatie voor een speciaal ontbijt. De leerlingen van groep 3 t/m 8 van De Driesprong uit Eesveen ontbeten samen met burgemeester Rob Bats. ‘Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Voor ons reden om mee te doen aan het burgemeestersontbijt dat georganiseerd wordt door het Nationaal Schoolontbijt. En dat deden 238 burgemeesters in heel Nederland deze week ook. Met leerlingen ontbijten én aan tafel in gesprek gaan over een gezonde levensstijl’, vertelt de burgemeester.

Serieuze vragen en glunderende gezichtjes 

Het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester samen met de kinderen gesproken heeft over hoe belangrijk ontbijten is. Ontbijten kinderen elke dag, wat eten ze het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Naast het gesprek was er ook tijd voor een kijkje in de kamer van de burgemeester en de raadszaal. Een aantal kinderen mocht zelfs de ambtsketen van de burgemeester eventjes om. 'De leerlingen waren heel enthousiast en hebben lekker ontbeten. Ze stelden serieuze vragen en hadden zelfs een aantal wensen voor de gemeente op papier gezet. Die kreeg ik samen met een kleurrijke tekening. De glunderende gezichtjes bij het dragen van de ambtsketen zijn prachtig om te zien. Al met al een hele geslaagde ochtend’, aldus burgemeester Bats. 

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Burgemeestersontbijt leerlingen driesprong eesveen Burgemeestersontbijt leerlingen driesprong eesveen ambtsketen Burgemeestersontbijt leerlingen driesprong eesveen tekening

Foto's van: Wilbert Bijzitter.