Wethouder Sport geeft startschot op vernieuwde atletiekbaan Start ‘78

Klaar voor de start… Af! Op zaterdag 30 september werd de gerenoveerde atletiekbaan van Start ’78 feestelijk in gebruik genomen, tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Na het startschot van wethouder sport Bram Harmsma, sprintten de eerste sporters 100 meter op de vernieuwde baan in Steenwijk. ‘Er is een half jaar keihard gewerkt om de atletiekbaan te renoveren. Dat deze vereniging de schouders er onder kan zetten, werd tijdens het project wel duidelijk. Ze hebben écht samen de handen uit de mouwen gestoken om er een succes te maken. Daar dragen we als gemeente graag aan bij. We kijken ontzettend positief terug op dit proces, met als resultaat deze fantastische atletiekbaan.’ vertelt Wethouder Bram Harmsma.

Klaar voor de toekomst 

Er is veel werk verricht aan de atletiekbaan. De toplaag is vervangen op de hele baan. De aanloop voor het speerwerpen en verspringbak zijn breder gemaakt. De kogelring- en discuskooi is vernieuwd en verplaatst. Deze is nu ook geschikt voor G-sport. De aanloop bij het polsstokhoogspringen en installatie zijn vernieuwd. Het finishhuisje is door de vrijwilligers van Start ’78 zelf opgeknapt en ziet er weer spik en span uit. De atletiekbaan is na de werkzaamheden klaar voor de toekomst. 

Goed, realistisch en haalbaar plan

‘Voor je werkelijk kunt starten met renoveren, moeten er plannen gemaakt worden. Het bestuur van Start ’78 heeft hierin visie laten zien. En met een nuchtere blik een heel goed, realistisch maar vooral haalbaar plan neergelegd bij ons. Als wethouder juich ik dit natuurlijk toe. En ben ik er trots op dat we - dankzij de hulp van deze club - weer jaren vooruit kunnen in Steenwijkerland met deze prachtige atletiekbaan. We hopen dat inwoners hier veel sportplezier gaan beleven. Wie weet nodigt het zelfs uit om aan een nieuwe sport te beginnen.’ 

vernieuwde atletiekbaan Start ‘78
Fotograaf; Wilbert Bijzitter.