Actualiteiten september 2017

 • Impulsgelden voor Willemsoord

  19 september 2017

  Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om het resterende bedrag van € 61.500 van de impulsgelden voor Willemsoord beschikbaar te stellen voor een aantal projecten. Deze projecten versterken de herkenbaarheid van het gebied rondom Willemsoord en dragen tevens het verhaal van de koloniën van Weldadigheid uit.

 • Inloopbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan Tukseweg 1 Steenwijk

  19 september 2017

  Het voorontwerp bestemmingsplan Tukseweg 1, Steenwijk voor de bouw van 21 appartementen ligt vanaf 13 september 2017 tot en met 24 oktober 2017 ter inzage.
  Samen met Woonconcept organiseren we een inloopbijeenkomst op dinsdag 3 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur in het steunpunt van Woonconcept aan de Gasthuisstraat 42 in Steenwijk.
  U bent van harte welkom het voorontwerp in te zien en kennis te nemen van de plannen.

 • Inloopbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan Piet Heinstraat - van Speykstraat Steenwijk

  20 september 2017

  Het voorontwerp bestemmingsplan Steenwijk Piet Heinstraat - van Speykstraat voor de nieuwbouw van 27 woningen ligt vanaf 20 september 2017 tot en met 31 oktober 2017 ter inzage.
  Samen met Woonconcept organiseren we een inloopbijeenkomst op maandag 9 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur in De Zuidwester, Gasthuislaan 84 in Steenwijk.
  U bent van harte welkom het voorontwerp in te zien en kennis te nemen van de plannen.

 • Gemeentearchief geeft cursus archiefonderzoek

  20 september 2017

  Bent u ook geïnteresseerd in uw en ons verleden? In verhalen van vroeger? In genealogie of lokale geschiedenis? Wij helpen u graag op weg! Vanaf dinsdagavond 3 oktober a.s. organiseert het gemeentearchief de cursus ‘archiefonderzoek’. Op een laagdrempelige manier leert u hoe u in het archief op zoek kunt naar een schat aan boeiende, historische informatie.

 • Tijd voor Max en Hallo Nederland hervatten toer: tijd voor Blokzijl!

  18 september 2017

  Tijd voor Max en Hallo Nederland hervatten hun toer! Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 september ontvangen Sybrand en Martina iedere werkdag vanaf 17.10 uur op NPO 1 hun gasten op een schilderachtige locatie in Blokzijl. Carrie, Mascha en Jeroen brengen in Hallo Nederland vanaf 18.30 uur op NPO 2 nieuws uit en over Blokzijl.

 • Tijdelijk eenrichtingsverkeer Steenwijkerdiep Noord en Ingenieur Luteijnweg

  14 september 2017

  Vanaf 14 september 2017 geldt er tijdelijk eenrichtingsverkeer op het Steenwijkerdiep Noord en op de Ingenieur Luteijnweg bij Scheerwolde. Op het Steenwijkerdiep Noord is de rijrichting vanaf de Hesselingendijk naar Scheerwolde. Op de Ingenieur Luteijnweg is de rijrichting vanaf Wetering-Oost naar Hesselingendijk. Dit is een tijdelijke verkeersmaatregel die geldt zolang de N333 (Blokzijlseweg) wegens onderhoudswerkzaamheden door de provincie is afgesloten. De maatregel is in overleg met Plaatselijk Belang Scheerwolde en de provincie in het belang van de verkeersveiligheid genomen.

 • Vraag naar glasvezel bepalend voor aanleg

  13 september 2017

  Het College van B&W heeft besloten een convenant aan te gaan met Rendo Buitenaf BV* voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Steenwijkerland. In het convenant worden afspraken gemaakt over de wijze van aanleg van glasvezel en het toezicht op de werkzaamheden. Op 25 september ondertekent wethouder Wim Brus het convenant namens de gemeente Steenwijkerland. Ook de gemeenten Zwartewaterland, Staphorst, Kampen en Zwolle ondertekenen dan hun convenant.

 • Vergoedingen minimabeleid en verplicht eigen risico

  12 september 2017

  Bent u inwoner van de gemeente Steenwijkerland en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een beroep doen op het minimabeleid.

 • Opening seizoen 2017-2018 Alzheimercafé Steenwijkerland

  12 september 2017

  Opening van het nieuwe seizoen met het ondertekenen van Plan van Aanpak ‘Steenwijkerland dementievriendelijk’

 • Tel mee voor een beter Nederland Fietsland

  12 september 2017

  Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Van 18 t/m 24 september 2017 meten we weer hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om routes te beoordelen en ervaringen te delen.

 • Dag van de Geschiedenis in Steenwijkerland

  12 september 2017

  Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseert het gemeentearchief Steenwijkerland de Dag van de Geschiedenis. Het archief blikt op die dag terug op het Steenwijk van rond 1900. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘Zo’n kijkje in het dagelijkse leven van toen spreekt tot de verbeelding. Hoe ging het er aan toe? Hoe leefde men in die tijd? Hoe verging het bijvoorbeeld de bewoners van villa Rams Woerthe en wat betekende geluk voor de mensen in de buurt ‘Achter de Kerk’ waar veel arme gezinnen woonden?’ Naast prachtige verhalen, zijn er op de Dag van de Geschiedenis ook rondleidingen in Rams Woerthe en een modeshow met mode uit de periode 1850 – 1930. Het volledige programma is te vinden op www.steenwijkerland.nl/dagvandegeschiedenis

 • Duurzame Huizen Route

  11 september 2017

  Op zaterdag 4 en zaterdag 11 november 2017 kunt u tijdens de opendeurdagen veel huizen bezoeken met een variatie aan duurzame maatregelen. Deze huiseigenaren willen u graag op weg helpen bij het verduurzamen van uw woning door kennis en ervaring te delen.

 • Informatieavond Lelystad Airport

  06 september 2017

  Het Ministerie heeft de data en locaties bekend gemaakt van de informatieavonden over de uitbreiding van Lelystad Airport. In Overijssel worden drie avonden gehouden waar inwoners terecht kunnen met vragen en zorgen over de geplande uitbreiding en de aan- en uitvliegroutes. De avonden worden gehouden mede op aandringen van de provincie Overijssel en de gemeenten, nadat er in de regio veel onrust is ontstaan over mogelijke overlast als gevolg van het vliegverkeer.