Subsidiemogelijkheden voor gezonde plannen

Steenwijkerland doet mee aan Gezond in de Stad (GIDS). En dat is goed nieuws voor mensen die een gezonde activiteit willen organiseren. Zij kunnen namelijk een financieel steuntje in de rug krijgen om de plannen uit te voeren. Voor dit jaar is nog geld beschikbaar.

Wilt u er meer over weten? Kijk dan op www.steenwijkerland.nl/Inwoners/Subsidies Liever telefonisch contact? Mariska Zwartsenburg  van de gemeente – telefoon 14 0521 of mariska.zwartsenburg@steenwijkerland.nl – helpt u graag verder.

Natuurlijk wil iedereen gezond zijn en blijven. Een goede gezondheid is tenslotte ontzettend belangrijk. Die goede gezondheid is niet gelijk over de bevolking verdeeld. Zo zijn er bijvoorbeeld gezondheidsverschillen tussen lager en hoger opgeleiden. Er is een landelijke regeling om gezondheidsverschillen te verkleinen: Gezond in de Stad (GIDS). Ook wij doen hieraan mee. Dat betekent dat we geld van het Rijk krijgen om gezonde plannen te stimuleren.

Heeft u een plan dat goed is voor de gezondheid? Op het gebied van sport en bewegen, om gezond eten te stimuleren of een activiteit voor mensen waarvoor sport en bewegen minder vanzelfsprekend is? Geef het aan ons door. We kunnen dan met elkaar kijken of GIDS iets voor u kan betekenen.