Veilig buitengebied

Het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland kent veel kwaliteiten en biedt volop mogelijkheden om te wonen, te werken en te recreëren. Helaas zien ook criminelen in toenemende mate mogelijkheden in het buitengebied. Zo zijn ze vaak geïnteresseerd in leegstaande panden en schuren waarin ze bijvoorbeeld drugs kunnen kweken of produceren.

Online enquete

De gemeente Steenwijkerland werkt samen met de politie en andere partners aan een veilig buitengebied. Om ervoor te zorgen dat het er prettig wonen en werken blijft, hebben we de hulp van de inwoners en ondernemers uit het buitengebied hard nodig. Daarom  ontvangen zij een brief met hierin het verzoek om online een enquête in te vullen, zodat wij een goed beeld houden van de veiligheidssituatie in het buitengebied.

Project Veilig buitengebied

De online enquête maakt onderdeel uit van het project Veilig Buitengebied. Binnen dit project werken we samen met partners, inwoners en ondernemers aan de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.steenwijkerland.nl/veiligbuitengebied.

Meld Misdaad Anoniem

Als inwoner of ondernemer van het buitengebied komt u misschien wel eens verdachte situaties tegen. Bijvoorbeeld verdachte contante betalingen, ongebruikelijke activiteiten in de avonduren of verdachte personen. Dit kunt u anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van de enqute dan kunt u contact opnemen met het team Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Steenwijkerland. Dit kan via info@steenwijkerland.nl of telefoonnummer 14 0521.