Nationale Sportweek in Steenwijkerland

Van 16 tot en met 25 september 2022 is het weer tijd voor de Nationale Sportweek. Ook in onze gemeente wordt er deze week extra aandacht besteed aan het belang van sport en bewegen voor iedereen.

Het aanbod in de sportweek en de weken er omheen is te vinden op de website www.steenwijkerland.nl/Activiteitenkalendersport.

Feestelijke opening

Om de Nationale Sportweek feestelijk te openen worden er in Giethoorn, Steenwijk en Kuinre sportieve activiteiten georganiseerd voor de basisscholen. Verenigingen uit de buurt geven clinics om te laten zien wat hun vereniging zo leuk maakt. 

Sjors Sportief en CreatiefLogo Sjors Sportief Sjors Creatief

Alle basisschoolkinderen in Steenwijkerland krijgen ook weer het boekje van Sjors Sportief en Creatief. Hier staan sportieve en creatieve workshops in om gratis kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Inschrijven kan vanaf 19 september op de website www.sjorssportief.nl. Gedurende het schooljaar worden er nieuwe kennismakingslessen aangeboden, dus neem regelmatig een kijkje of er iets tussen zit.

Kennismakingslessen en open dagen 

Gemeente Steenwijkerland heeft veel mogelijkheden om te bewegen en sociaal actief te zijn. Sportaanbieders en verenigingen zetten ook voor volwassenen hun deuren open voor kennismakingslessen en open dagen. Maak hier vooral gebruik van.

Max Vitaal

Om 50-plussers een extra zetje in de rug te geven voor een vitale en creatieve levensstijl is gemeente Steenwijkerland aangesloten bij Max Vitaal. Alle culturele organisaties en (sport)verenigingen kunnen hun aanbod op de website www.maxvitaal.eu zetten. Zo staat alles op één plek en dat is mooi overzichtelijk. Zitten er leuke activiteiten voor u bij, dan kunt u zich op deze website ook direct aanmelden.