Gemeente - coronavirus

Op deze pagina leest u wat de landelijke maatregelen en regels rondom het coronavirus betekenen voor Steenwijkerland.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over wat de maatregelen voor u betekenen. Deze vragen proberen we met een veelgestelde vragen- en antwoordenlijst zoveel mogelijk te beantwoorden. 

Coronaklachten? Laat u testen!

Om het virus te bestrijden is het belangrijk dat we ons aan de maatregelen houden én dat we ons op tijd laten testen als we klachten hebben.
In onze gemeente kunt u zich gratis en betrouwbaar laten testen bij de testlocatie van GGD IJsselland aan de Meppelerweg 32 in Steenwijk.
U kunt ook naar een andere GGD-locatie als daar sneller plek is, bijvoorbeeld naar Zwolle of naar de locatie in Meppel van GGD Drenthe.
Wilt u zich laten testen? Maak dan een afspraak. Dat kan online via www.rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch 0800 - 1202.

Klachten - Blijf thuis en laat je testen - Rijksoverheid

 

Gemeentearchief legt coronacollectie aan. Helpt u mee?

Al maanden beheerst het coronavirus ons dagelijks leven. De maatregelen die genomen zijn raken ons allemaal. Thuis, op het werk en in onze vrije tijd. Ze hebben een grote invloed op ons doen en laten. In die zin wordt in deze bijzondere tijd geschiedenis geschreven. Hoe leggen we dat vast zodat ook toekomstige generaties een beeld krijgen en kunnen leren van deze coronatijd? Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft alle erfgoedinstellingen opgeroepen om mee te bouwen aan een digitale coronacollectie. Oók op lokaal niveau. En dus bouwt het gemeentearchief van Steenwijkerland mee. Helpt u ons een Steenwijkerlandse coronacollectie aan te leggen? Lees meer hierover.

 

Informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal

Coronaregels vanaf 25 september 2021

Coronaregels vanaf 25 september
Klik op de afbeelding om deze te downloaden.
 

Regels voor mondkapjes

Informatie over vaccinatie tegen coronavirus

Websites met uitleg over corona in eenvoudige taal

Laatste persconferentie in eenvoudige taal (Rijksoverheid)

Zie ook