Afstandsmaatregelen op fietspaden en invaarverbod blijven geldig

In het voorjaar heeft de gemeente Steenwijkerland een aantal maatregelen genomen die de 1,5 meter afstand zo goed mogelijk konden realiseren. Onderdeel van deze maatregelen zijn een fietsverbod of éénrichtingsverkeer op een aantal smalle (fiets)paden in de gemeente en een invaarverbod tussen paal 5 en 1 in Giethoorn. De maatregelen waren in eerste instantie geldig tot tenminste 30 september 2020 en zijn nu verlengd tot in ieder geval 25 oktober 2020. Dit is de laatste dag van de herfstvakanties in Nederland.

De afstandsmaatregelen hebben de afgelopen maanden goed gewerkt. Met zowel de fietsmaatregelen als het invaarverbod kon het fietsen en varen in goede banen geleid worden en daarmee ook de afstand tussen fietsers en bootjes bewaard worden.     
Het aantal coronabesmettingen loopt weer op en het Rijk heeft opnieuw strengere maatregelen afgekondigd. Daarom heeft het GBT besloten om de afstandsmaatregelen voor fietspaden in Steenwijkerland en het invaarverbod in Giethoorn tijdelijk te verlengen tot in ieder geval 25 oktober 2020.