Coronabesmetting in gemeente Steenwijkerland

In de gemeente Steenwijkerland is vandaag (16 maart), voor het eerst bij een inwoner van de gemeente een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Burgemeester Rob Bats is door de GGD geïnformeerd. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en neemt alle benodigde maatregelen. De betreffende persoon is in isolatie.

Burgemeester Rob Bats: 'Ik wens de inwoner heel veel sterkte en een voorspoedig herstel.
Het was niet meer de vraag of maar wanneer een eerste besmetting in onze gemeente gemeld zou worden. Dit vanwege het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreidt.
Ik wil iedereen dan ook op het hart drukken om de landelijke maatregelen op te volgen. Dat deze maatregelen een grote invloed hebben op ons dagelijks leven als inwoner en ondernemer daarvan ben ik me bewust. Maar het kan niet anders. Onze gezondheid staat voorop en daar doen we alles aan om die te beschermen.
Ik zie en merk dat iedereen in Steenwijkerland zijn verantwoordelijkheid neemt om het coronavirus zoveel mogelijk te bestrijden. Niet teveel erover praten, maar gewoon doen! Dat zit ingebakken in onze cultuur. Met elkaar kunnen we het coronavirus bestrijden!'

Inwoners en ondernemers met vragen over het coronavirus kunnen zich informeren via de websites van GGD IJsselland (www.ggdijsselland.nl ), het RIVM (www.rivm.nl), de gemeente Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl/coronavirus) en speciaal voor ondernemers de RVO (www.rvo.nl )