De Sociaal Ombudsvrouw is er voor u

Als inwoner van Steenwijkerland kunt u ook in deze coronatijd bij de Sociaal Ombudsvrouw, Irma van Beek, terecht met zorgen of tips over de zorg en ondersteuning die de gemeente regelt.

De afgelopen anderhalf jaar is Irma van Beek actief als Sociaal Ombudsvrouw voor de gemeente Steenwijkerland. Zij is onafhankelijk, onpartijdig en een gesprek met haar is altijd vertrouwelijk. Als Sociaal Ombudsvrouw komt zij op voor uw belang als het over zorg en ondersteuning bij wonen, leven en werken gaat.

Irma van Beek: ‘Inwoners zoeken contact met me in de hoop dat er een oplossing voor hun probleem gevonden wordt, maar ook als ze zich niet gehoord voelen of bepaalde regels niet begrijpen. Het uitblijven van een antwoord, een aanbod dat als niet passend wordt ervaren of de behoefte aan een luisterend oor zijn tevens vaak een aanleiding om mij te bellen of te mailen. Dat iemand je begrijpt en met je meedenkt, zeker in een kwetsbare situatie, betekent vaak al veel. Daar zet ik mij graag voor in.’

Een luisterend oor

U kunt de Sociaal Ombudsvrouw bellen of mailen om mee te denken of te helpen als er snel geschakeld moet worden. U kunt vertrouwelijk uw verhaal vertellen. Zij zal dan zonder oordeel, met aandacht en haar kennis en ervaring met u meedenken om zo nodig stappen te zetten.
Op werkdagen is Irma van Beek telefonisch bereikbaar en zij beantwoordt dagelijks haar mail. U kunt bellen naar 06 - 53 80 08 11 of mailen naar sociaalombudsvrouw@steenwijkerland.nl