Gemeentelijke belastingen eind deze maand verstuurd

Eind maart versturen we de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen. Dit doen we per post. Heeft u zich aangemeld voor de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan krijgt u de aanslag ook digitaal. Op de aanslag staan de belastingen die u moet betalen. Bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (OZB) als u een eigen woning heeft, de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en voor hondenbezitters de hondenbelasting.

Op de achterkant van de aanslag staat informatie over wat u kunt doen als u het niet eens bent met de aanslag. En ook hoe u – als u dat nog niet heeft – automatische incasso kunt regelen. Daarnaast leest u wat u moet doen om kwijtschelding aan te vragen. Al deze informatie vindt u ook op onze website www.steenwijkerland.nl/belastingen
 

Voor woningeigenaren: niet eens met de WOZ-waarde? Neem contact met ons op!

Elk jaar stellen we de WOZ-waarde van uw woning vast. Om dat te kunnen doen kijken we naar verkoopcijfers van vergelijkbare huizen en naar de kenmerken van uw woning (bijvoorbeeld het bouwjaar, wel of geen garage, de hoeveelheid grond).

Het taxatieverslag van uw woning kunt u heel eenvoudig opvragen via www.mijnoverheid.nl

Denkt u dat de WOZ-waarde van uw woning niet klopt? Ook dan kunt u ons bellen. We nemen dan samen het aanslagbiljet door.

Blijft u van mening dat de WOZ-waarde onjuist is, dan kunt u bezwaar maken. Dat is gratis en kan online via www.steenwijkerland.nl/bezwaarbelastingen Vindt u dat lastig of heeft u daar vragen over, dan helpen we u graag.
 

Uitstel van betaling voor ondernemers

Ondernemers die getroffen worden door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen uitstel van betaling krijgen. Dit betekent dat zij dan in ieder geval tot 1 september 2020 niet hoeven te betalen. Bent u ondernemer en wilt u hiervoor in aanmerking komen? Dan kunt u online een aanvraagformulier invullen. Dit formulier én nadere informatie kunt u vinden op www.steenwijkerland.nl/belastingen
 

Toeristenbelasting

Vanwege het coronavirus willen we ondernemers in de toeristische sector wat meer ruimte geven. Daarom innen we de toeristenbelasting van 2019 pas na de zomer.


Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Op www.steenwijkerland.nl/belastingen vindt u alle informatie op een rij. U kunt onze belastingmedewerkers ook bellen. Dat kan via telefoonnummer 14 0521.