Gratis mondkapjes voor minima Steenwijkerland

Een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het dringende advies vanuit het Rijk om mondkapjes te dragen in publieke ruimtes. Binnenkort komt er zelfs een plicht voor het dragen voor mondkapjes in publieke ruimtes. Voor huishoudens die op het minimumbestaansniveau leven, zijn de kosten voor de aanschaf van mondkapjes een extra financiële belasting.

Wethouder Trijn Jongman: 'Het college van B&W wil dat alle inwoners veilig deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Bijvoorbeeld op school, in het openbaar vervoer of in de winkel. Daarbij mag inkomen geen rol spelen. Een laag inkomen mag niemand in de weg staan om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. We zijn daarom in overleg gegaan met een aantal organisaties die dagbesteding verzorgen en mondkapjes gaan maken voor de minima. Dit zijn Frion en dagbesteding op Maat uit Steenwijk en Stichting JY uit Vollenhove. De medewerkers bij deze organisaties vinden het een prachtige opdracht hebben ze mij laten weten.'

Deze week wordt de eerste lading wasbare mondkapjes geleverd. Inwoners met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn, zoals mensen met een bijstandsuitkering of die een beroep doen op minimaregelingen, krijgen de mondkapjes toegestuurd.
De mondkapjes zijn daarnaast vanaf vrijdag 6 november te verkrijgen bij de Voedselbank (Steenwijk en Vollenhove) en de Kledingbank ‘Boutique Zero Zero’ (Steenwijk) tijdens openingsuren. Ook via Sociaal Werk de Kop (telefoonnummer 0521-74 50 80) worden de mondkapjes verstrekt.