UPDATE: Herdenken en vieren op 4 en 5 mei in Steenwijkerland

Op 4 mei worden de oorlogsslachtoffers herdacht en op 5 mei wordt gevierd dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werd. In verband met de landelijke coronamaatregelen herdenkt Steenwijkerland deze beide dagen op een andere wijze dan gebruikelijk.

De herdenkingen en kransleggingen in Steenwijk en de diverse kernen gaan op 4 mei niet door. Dit om te voorkomen dat er onbedoeld groepsvorming ontstaat bij de diverse monumenten.
Burgemeester Rob Bats legt, samen met zijn echtgenote, op 4 mei een krans op een niet nader bekend te maken plaats en tijdstip zonder publiek. Deze krans staat symbool voor alle kransleggingen in Steenwijkerland tijdens de dodenherdenking van 2020.
De ceremonie wordt gefilmd en op 4 mei door RTV SLOS uitgezonden en via de gemeentelijke website en social media gedeeld. Hiermee volgt de gemeente Steenwijkerland het advies van het Comité 4 en 5 mei op.

Informatie over het herdenken en vieren van 4 en 5 mei is te vinden op de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei www.4en5mei.nl