Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Op vrijdag 3 juli 2020 heeft burgemeester Rob Bats - uit naam van Koning Willem Alexander - aan 5 inwoners van de gemeente Steenwijkerland een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De onderscheidingen zijn uitgereikt in villa Rams Woerthe in Steenwijk.

Hij heeft de lintjes uitgereikt aan mevrouw M. Veenstra - Blaauw, de heer W. Schaap en de heer A.D. Bruggen. Zij zijn op 24 april 2020 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Foto: mevrouw M. Veenstra - Blaauw


Foto: de heer W. Schaap


Foto: de heer A.D. Bruggen

De burgemeester reikte ook de lintjes uit aan de heer P.R. Bos en de heer G.P. Friskorn. Zij zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Foto: de heer P.R. Bos


Foto: de heer G.P. Friskorn

Mevrouw W.F. Werkman - de Maa en de heer H. Nijdam ontvangen het lintje op een later moment. Normaal vindt de benoeming en uitreiking plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Vanwege de coronamaatregelen kon de uitreiking op 24 april van dit jaar niet plaatsvinden.

De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft bepaald dat de lintjes op vrijdag 3 juli 2020 uitgereikt konden worden. Daarom kwamen de decorandi met hun partner en een aantal genodigden afzonderlijk van elkaar naar Villa Rams Woerthe voor de uitreiking.

Het opspelden van het lintje kon de burgemeester dit jaar niet zelf doen vanwege de coronamaatregelen. Dit werd gedaan door de partner van de decorandus. Familieleden of relaties van de decorandus hebben via een besloten livestream meegekeken naar de ceremonie.