Ook dit weekeinde is de oproep ‘Blijf thuis!’

In verband met de zonnige weersvoorspellingen dit weekeinde blijft de gemeente Steenwijkerland iedereen oproepen om thuis te blijven. De noodverordening van de veiligheidsregio IJsselland is nog steeds van kracht evenals de landelijke coronamaatregelen.

Burgemeester Rob Bats 'Ik begrijp dat het lastig is om in huis te blijven. Vooral als de lucht blauw is en de zon volop schijnt. Maar ik roep de mensen op om ook dit weekeinde thuis te blijven. Breng jou en andermans gezondheid niet in gevaar! Ga niet varen, maar ga zeker ook niet motorrijden, fietsen en wandelen op toeristische plekken in onze gemeente'.  

De politie en de handhavers van de gemeente controleren komend weekeinde streng op naleving van de coronamaatregelen van het Rijk en de noodverordening van de Veiligheidsregio.

Rob Bats 'Ik vertrouw erop dat mensen zich houden aan de maatregelen. Iedereen weet nu wel wat er van hem of haar verwacht wordt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Laten we ons daar met z’n allen aan houden! Mocht dit niet het geval zijn dan gaat er geen waarschuwing meer aan vooraf, maar volgt een boete. In het uiterste geval kan ook het vaarverbod door de voorzitter van de Veiligheidsregio direct weer ingesteld worden. Ik hoop echter dat het zover niet hoeft te komen'.