Open Monumentendag 2020

De jaarlijkse Open Monumentendag is een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Open Monumentendag vindt dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, in aangepaste vorm plaats. Op zaterdag 12 september is het weer zover.

Meer dan 15 monumenten in Steenwijkerland openen dan hun deuren voor geïnteresseerden. We adviseren iedereen niet zomaar op pad te gaan, maar goed te checken wat er dicht bij huis te bezoeken is en vooraf te reserveren waar mogelijk. Kijk hiervoor op de websites van de monumenten. Sommige monumenten zijn ook op zondag 13 september geopend. Een greep uit een paar monumenten.
 

 Vollenhove, stad der paleizen

In het stadsmuseum Vollenhove is vaak een leuke thema-expositie of stadswandeling te reserveren, waarbij u kennis kunt maken met de historie van tien eeuwen. Bijvoorbeeld de tijd van de bisschoppen en de adel, die de Stad Vollenhove maakte tot de ‘stad der paleizen’. Of de bloeiperiode van de visserij op de Zuiderzee. Iets wat een bezoek aan dit deel van Steenwijkerland net even nog wat meer bijzonder maakt.

 

Watertoren van Sint Jansklooster

Wilt u Weerribben-Wieden in vogelvlucht zien, dan kan dat ook. Beklim de Watertoren van Sint Jansklooster via een spectaculaire trap. Hoog in de toren heeft u een schitterend uitzicht over het oude en nieuwe land tot Urk aan toe.

 


 

 

2020 Hildo Krop jaar

Het is dit jaar de 50e sterfdag van beeldend kunstenaar Hildo Krop. Vooral in Amsterdam is veel van zijn werk in de openbare ruimte te vinden. Bakkerszoon Hildo Krop (Steenwijk, 1884 – Amsterdam, 1970) trad aanvankelijk in zijn vaders voetsporen, maar schopte het later onder meer tot stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Reserveer uw bezoek aan het Hildo Krop Museum in Steenwijk dat meer dan 3000 werken bezit.

 

 


 

Er is een glossy (pdf, 3,8 MB) met informatie over de monumenten beschikbaar bij onder meer de toeristische informatiepunten in de gemeente. Meer informatie over de monumenten is te vinden op de website www.openmonumentendag.nl