Start 24 uurs noodkinderopvang

Vanaf 19 maart is de gemeente Steenwijkerland samen met het regionale netwerk kinderopvang met de 24 uurs noodkinderopvang (kinderen van 0-12 jaar) gestart. De 24 uurs opvang is bedoeld voor opvang buiten de reguliere tijden. Dit is voor ouders die een cruciaal beroep hebben. Wij vragen ouders daarbij dringend om eerst in hun eigen omgeving de opvang te regelen. Lukt dat niet, dan kunt u aanspraak maken op de 24 uurs noodkinderopvang. Zo zorgen we samen voor voldoende beschikbaarheid van de opvang als dat nodig is. U leest hier meer over de afspraken.

Op de website van Rijksoverheid vindt u een lijst van cruciale beroepsgroepen.

Heeft u al professionele opvang voor uw kind en heeft u noodkinderopvang nodig binnen reguliere uren?

U maakt zelf afspraken met uw eigen professionele kinderopvang. Ook als u uitbreiding nodig heeft van dagdelen en uren. Uw kinderopvang kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden. Onder reguliere uren verstaan we maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 19.00 uur. Heeft u andere vaste afspraken over de reguliere tijden voor uw kind, dan gelden die afspraken.

Heeft u nog geen opvang voor uw kind en heeft u noodkinderopvang nodig binnen reguliere uren?

Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0521. De gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor noodkinderopvang en helpt u verder.

24 uurs opvang – opvang buiten reguliere uren

Er is 24 uurs opvang in de gemeente Steenwijkerland voor ouders in vitale beroepen die (ook) ’s nachts en buiten reguliere uren kinderopvang nodig hebben. Zij kunnen terecht bij Jabadoe Kinderopvang in Steenwijk. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0521. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Onze medewerkers zijn tot 22.00 uur bereikbaar. Na 22.00 uur wordt u rechtstreeks doorgeschakeld naar de kinderopvang.

U kunt erop rekenen dat noodopvang beschikbaar is

Bel de gemeente alleen als u concreet weet wanneer u kinderopvang nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Bekijk de speciale pagina van Rijksoverheid voor veelgestelde vragen over het coronavirus en de kinderopvang.