Steenwijkerland coulant met verstrekte subsidies voor activiteiten en evenementen

Het college van B&W heeft besloten om ruimhartig met de afhandeling van subsidies die verstrekt zijn aan activiteiten en evenementen. Veel gesubsidieerde activiteiten en evenementen gaan door de coronacrisis niet door of zijn uitgesteld.

Wethouder Trijn Jongman: 'De maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te controleren hebben flinke impact op gesubsidieerde activiteiten en evenementen. Activiteiten en evenementen die zo kenmerkend zijn voor de sfeer, gezelligheid en leefbaarheid in Steenwijkerland. Als college begrijpen we dat het uitermate zuur is als een activiteit of evenement niet door kan gaan. Daarom gaan we hier bij de afhandeling van deze subsidies ruimhartig mee om. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer een activiteit of evenement niet doorgaat de subsidie wel gebruikt kan worden om de voorbereidingskosten te betalen. Of dat de subsidie kan worden ingezet voor het organiseren van de activiteit op een later moment. Daarmee hopen we als college de pijn wat te kunnen verzachten.'

Op www.steenwijkerland.nl/corona/maatschappelijk staat vanaf woensdag 10 juni informatie over de verschillende mogelijkheden en voorwaarden die gelden voor het toepassen van een coulante subsidieafhandeling. Verenigingen en clubs die een subsidie hebben ontvangen voor een activiteit of evenement ontvangen per mail informatie over de afhandeling hiervan.